Još jedan manje: Neš 2018. vozi “hondu” u BTCC

Džejms Neš neće voziti ni Svetski kup turing automobila, ni TCR Evropa, već se vraća u Britanski turing šampionat.

On će posle sedam godina odsustva iz BTCC-a sesti za volan “honde sivik tajp R” ekipe Norlin rejsing.

Neš je dve godine proveo u TCR Internacionalnoj seriji i 2016. je bio u ozbiljnoj borbi za titulu, a sezonu je završio kao viceprvak. Prošle godine rangiran je kao sedmi u generalnom i već je u više navrata pominjao da za 2018. traži trkački angažman na Ostrvu.

Kada je poslednji put tamo vozio, 2011, bio je nezavisni šampion, a potom se i dve godine trkao u Svetskom šampionatu turing automobila. Počeo je u kampanji Arena motorsporta sa “ford fokusom”, da bi 2013. prešao u Kraft-Bambuov “ševi kruz” i bio najbolji privatnik.

“Veoma sam zadovoljan što ću se pridružiti Norlin rejsingu. Tokom zime sam razmatrao mogućnosti za 2018, a oni su mi dali ponudu koja se ne odbija. “Honda sivik” se pokazala kao jedan od najboljih automobila, pa sam siguran da ću biti konkurentan”, ispričao je Britanac.

Nešova “honda” jedan je od bivših automobila Tima Dajnemiks. Drugi Norlinov “sivik”, dobavljen iz istog izvora, voziće Kris Smajli. Ekipa se dosad takmičila sa “ševroletima”.

“Uzbuđeni smo zbog naših izgleda za 2018. Sada imamo dva mlada vozača i automobile koji su sposobni da se bore za podijum na svakoj rundi. Džejms ima karakter i odlučnost da pobeđuje i mi mu sa oduševljenjem želimo dobrodošlicu u ekipu”, rekao je tim menadžer Bert Tejlor.

Norlin rejsing dobio je i novog glavnog sponzora, proizvođača nameštaja i artikala za kuću “The Range”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


fourteen − eleven =