Kad sipaju šampioni: Benzin po ceni od 81 centa

Cene goriva na jednoj Šel pumpi u Brizbejnu u utorak su pale na neverovatnih 81 cent, ali samo na jedan sat.

Povod je marketinška akcija koju je sproveo Šel V-pauer rejsing tim (komercijalno ime za DJR tim Penske), proslavljajući ukupan broj pobeda i pol-pozicija otkad je 2017. godine pod ovim sponzorskim nazivom prvi put nastupio u Australijskom šampionatu superautomobila.

Redovna cena goriva u Brizbejnu je 1,49 – 1,50 australijskih dolara po litru, a vozači koji su iskoristili ovaj ozbiljan popust imali su i to zadovoljstvo da im rezervoare napune piloti ekipe, šampion Superautomobila Skot Meklohlin i Fabijan Kultard.

Oni su potpisivali autograme, ćaskali sa mušterijama i najavili su predstojeću rundu serije, Ipsvič supersprint, čije se dve trke (19. i 20. u sezoni) voze u subotu 27. i nedelju 28. jula.

“Bili smo veoma uspešni kao Šel V-pauer rejsing tim”, izjavio je Meklohlin. “Zbir od 81 pobede i pol-pozicije za samo nešto više od dve i po godine predstavlja fantastičan bilans, pogotovu kad se uzme u obzir konkurencija s kojom se takmičimo.”

Navijače DJR tima Penske očekuje još jedna pogodnost pod uslovom da preuzmu zvaničnu aplikaciju ekipe i registruju se pre runde u Ipsviču. Ukoliko Meklohlin ili Kultard tamo budu pobedili, prilikom sledeće kupovine goriva račun će im biti umanjen za 8 centi po litru.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two × five =