Kadžaja debitovao u Formuli Alfa

Davit Data Kadžaja, neprikosnoveni gospodar TC2 turbo klase Evropskog kupa turing automobila 2015, učestvovao je u trci Formule Alfa na četvrtoj rundi Gruzijskog šampionata na kružnim stazama.

Formula Alfa je gruzijski unikat – ona je 2012. godine uvedena kao jedna od klasa nacionalnog prvenstva. Automobil je projektovala kompanija koja poseduje Rustavi internacionalni motorpark, autodrom izgrađen još u doba Sovjetskog saveza, danas potpuno modernizovan i jedini kompleks te namene u zemlji.

formula alfaBolid ima Alfa Romeo tvin spark agregat od dva litra koji se vrti na 6.200 o/min i oslobađa 160 KS, poseduje petostepeni hjulend menjač i trka se na hankuk pneumaticima.

U takmičenjima ove kategorije u Gruziji učestvuje dvadesetak takmičara, a Kadžaja je nastupio za svoj tim MIA Fors, ekipu koju je osnovalo Ministarstvo unutrašnjih poslova Gruzije. Na debiju u Formuli Alfa vozač iz Tbilisija nije završio prvu trku, dok je na cilj druge stigao kao drugoplasirani.

kajaia David_Kajaia_Sat-1024x683Na evropskoj turing sceni, na kojoj vozi Engstlerov BMW 320 TC u TC2T klasi ETC kupa, Data Kadžaja je ove godine pobedio u svih šest trka, osvojio je sve pol pozicije i ima 25 poena više od najbližeg pratioca.