Kalehas osvojio pol-poziciju za prvi sprint, u trci 2 prvi kreće Jang, Borković 11.

Vozač “honde” Isidro Kalehas osvojio je pol-poziciju za prvu trku TCR Evropa na Nirburgringu.

On je gran pri konfiguracije staze u Ajfelima prošao za 2,06:751, nadmašivši pretendenta na titulu Franka Đirolamija, takođe u “hondi” i domaćeg trkača Nilsa Langefelda u “elantri”.

U prvom delu kvalifikacija najbrži je bio Langefeld, koji je u finišu sesije nadmašio Koronela za 0,3 sekunde. Treće vreme napravio je Borković, koji je tokom kvalifikacija u nekoliko navrata bio najbrži.

Četvrto vreme imao je Askona, ispred Đirolamija i Gavrilova, a u Q2 su prošli još i Davidovski, Tedi Klere, Kalehas, Bart, Jang i Galaš.

U drugom delu kvalifikacija najbrži je bio Kalehas, svega 0,037 sekundi bolji od Đirolamija i 0,048 od Langefelda.
Holanđanin je brzi krug bozio u samom finišu kvalifikacija, bez prava na grešku, imao je najbrži prvi sektor, ali je izgubio briljantan tempo iz prvog dela kvalifikacija u druga dva sektora.

Četvrto vreme imao je Tedi Klere ispred Askone i Koronela, sedmi će startovati Gavrilov, osmi Galaš, a deveti Davidovski.

Deseto mesto i pol-poziciju za drugu trku obezbedio je Jang.

Borković je imao sjajan tempo, ali su mu u prvoj krivini blokirale kočnice, pa je proširio putanju. Posle toga nije imao vremena da promeni gume i pokuša da se izbori za bolje startno mesto, pa će u obe trke startovati sa 11. pozicije.

Prva trka je na programu danas od 14.55.