Kalendar TCR Internacionalne serije 2016: Od Bahreina do Makaua

Takmičarski kalendar TCR Internacionalne serije treba da sledi obrazac sličan onom uspostavljenom u inauguralnoj sezoni, uz nekoliko novih autodroma na rasporedu. Prvenstvo bi trebalo da ima 12 rundi, koliko je planirano za 2015, ali je održana jedna manje.

Šampionat ponovo želi da uđe u program tri trkačka vikenda Formule 1, sa čijim se rukovodstvom pregovara o nastupu TCR serije u Bahreinu (april), Singapuru (septembar) i Maleziji (oktobar).

„Pošto je Velika nagrada Bahreina predviđena za 3. april, tada bi startovala i sezona TCR Internacionalne serije“, otkrio je njen promoter Marčelo Loti.

24.05.2015 - Race 1, Start of the racePosle starta u Bahreinu, narednih šest rundi (polovina sezone) bilo bi voženo u Evropi, po sledećem rasporedu:
Eštoril (24. april, sa Otvorenim GT prvenstvom i TCR Portugal serijom),
Spa (8. maj, sa Svetskim Endurans prvenstvom),
Monca (22. maj, sa serijom TCR Italija),
Salcburgring (5. jun),
Ošersleben (19. jun, zajedno sa TCR Nemačka),
Soči (3. jul).

Na svom pohodu po Starom kontinentu, TCR Internacionalna serija će prvi put posetiti Eštoril, Spa i Ošersleben. U programu nema Valensije i piste Rikardo Tormo, kao ni Red bul ringa, dok se portugalska runda premešta sa Autodroma Algarve na Eštoril.

Poslednjih pet takmičarskih vikenda TCR Internacionalne serije biće voženo na Dalekom Istoku. Predviđena su dva već pomenuta nastupa sa Formulom 1, u Singapuru (18. septembar) i na Sepangu (2. oktobar).

TCR series Macau Guia Race, 19 - 22 November 2015TCR karavan bi se zatim preselio u Kinu, gde bi upriličio rundu zajedno sa Kineskim turing prvenstvom, premda o lokaciji i datumu još nema informacija. Usledila bi nova poseta Buriramu i Tajlandu, a sezonu bi, kao i 2015, zaključio start u okviru Velike nagrade Makaua, zakazan za 20. novembar na uličnoj stazi Makau Guja.

Upadljiv je izostanak bilo kakvog pokušaja da TCR Internacionalna serija debituje pred južnoameričkom publikom. Za 2015. su bile najavljene runde u Čileu i Argentini, ali iz različitih razloga nije vožena nijedna od njih.