Kastratović se ne trka u Slovačkoj!

Razjašnjeno je šta je bio problem sa rezultatom Zorana Kastratovića u kvalifikacijama za trku 1. Srpski trkač bio je odranije bio prijavljen sa startnim brojem 7, ali je zbog drugog takmičara koji nastupa sa tim brojem Kastrov preinačen u 70, pa je srpski automobilista za merače vremena bio praktično „nevidljiv“ na stazi.

Kasnije je sve dovedeno u red i vozaču iz Beograda ubeleženo je osvojeno drugo kvalifikaciono vreme i na prvoj sesiji. Međutim, ispostaviće se da je to stvar bez značaja!

U kvalifikacijama za trku 2, Kastratović je ponovo bio drugi, ali je uočio veliki problem.

Kastratovic_Hungaroring-2015_FRYB4182„Auto je sjajno radio, aerodinamika je bila na zavidnom nivou. Skinuo sam vreme koje sam ranije postizao na Slovakija ringu sa ovim autom i to je sjajno! U kvalifikacije za trku 2 izašao sam na starim gumama i shvatio sam da se motor pregreva i da gubi vodu“, objašnjava Kastratović.

„Posle sagledavanja problema, odlučio sam da se ne trkam!“

Kastratović je takvu odluku doneo jer ne bi želeo da rizikuje ozbiljniji kvar.

„Uvek postoji popravni u avgustu na Slovakija ringu, a nadam se da ću voziti i Brno. Sve zavisi od sponzora, sa kojima sam u pregovorima. Evo, već imam jedan set neiskorišćenih guma, tako da sam u plusu“, našalio se Kastro na kraju.