Kastratović, Vesnić, Milovanović i Šainović uveličali proslavu 50 godina Beranovca

Autodrom Beranovac pokraj Kraljeva proslavio je prethodnog vikenda 50 godina postojanja.

Jubilej je obeležen trkama domaćeg prvenstva, ali i dodelom priznanja ljudima koji su učestvovali u popularizaciji auto-sporta ili su bili akteri nekih od najuzbudljivijih trka na Beranovcu.

Zoran Kastratović i Nemanja Milovanović dovezli su i svoje automobile, “ševrolet kruz” i “hjundai i30 N”, pa su posle svečanog otvarnja izvezli i nekoliko krugova, nakon čega su dobili pehare i zahvalnice.

“Došli smo sa automobilima na Beranovac jer želimo da ukažemo na značaj ove staze. Žao mi je što za sve ove godine nismo uspeli da od nje napravimo pravi autodrom, ali se nadam da će se to promeniti i da ćemo imati internacionalne trke u našoj zemlji”, rekao je Kastratović.

“Ja bih se zahvalio organizatorima i svima koji učestvuju u procesu pravljenja trkačkog vikenda na Beranovcu, jer je to stvarno velika posvećenost auto-sportu. Asfalt na stazi je obnovljen, stalno se nešto radi i sređuje i to mora da se pohvali”, dodao je Milovanović.

Na stazi je bio i Milovan Vesnić, koji je u ime svoje trkačke porodice primio specijalno priznanje.

“Nisam dovezao auto, jer smo imali dosta problema prošlog vikenda na Red bul rungu i moram mnogo toga da uradim za nastavak sezone. Beranovac je legendarna staza i red bi bio da se trkanje na njoj podigne na viši nivo. Svakako i ovo što se događalo tokom vikenda je za svaku pohvalu, jer u našoj zemlji zaista nije lako popularizovati auto-sport”, ispričao je Vesnić.

Naravno, u Kraljevo je došao i Predrag Šainović, koji je praktično odrastao uz Beranovac i prve trkačke kilometre izvezao na ovoj stazi.

“Moja majka je odavde i uvek rado dođem u Kraljevo, posebno kad je trkački vikend na Beranovcu. Ideja mi je bila da dovezem “mercedes AMG GT4″ sa kojim se ove sezone trkam i sa kojim sam pobeđivao, ali je posle Red bul ringa na automobilu ustanovljen problem sa menjačem. Nažalost, moja ekipa Lema rejsing nije uspela da otkloni kvar na vreme, kako bi odvezao nekoliko promo krugova. Svakako mi je čast što sam deo velikog jubileja i što trke na Beranovcu žive”, rekao je “najbrži doktor”.