Kastro i Nemanja voze na Hungaroringu, evo ko su im protivnici

Fotó: H. Szabó Sándor

Zoran Kastratović i Nemanja Milovanović krenuće ovog vikenda u kampanju u prvenstvu Centralnoevropske zone na kružnim stazama.

Kao što smo već pisali, Kastro vozi “ševrolet kruz” sa dvolitarskim turbo motorom, a Nemanja se takmiči u “seat leon rejseru”, automobilu s DSG transmisijom. Obojica su svrstani u D4-3500 klasu divizije D4 TC i njihova sezona počinje na Hungaroringu.

Na provizornoj listi takmičara u istoj D4-3500 klasi nalazimo još nekoliko zanimljivih imena i automobila. Pored dvojice Beograđana, tu će startovati još 11 vozača, među kojima i kontingent od četvorice pilota Zenge motorsporta.

Svi Zengeovi puleni voziće “kupre TCR”. Gabor Kišmarti-Lehner, Čaba Tot i Tamaš Tenke ove sezone su se već trkali u TCR Bliski Istok, grupu upotpunjuje Mark Jedlocki, koga pamtimo po sporadičnim startovima u CEZ i TCR Evropa, te gostovanju u TCR Internacionalnoj seriji.

U istoj klasi prijavljeni su i Švajcarac Jerg Šori u “opel astri TCR” i CEZ rutiner, Čeh Radim Adamek u “BMW-u M3 E36 GTR”.

Najviše pažnje ipak će izazvati Mađar Jožef Merk, jer će nastupiti u “ladi vesti” TC1 specifikacije od preko 450 KS! Taj model poslednji put je viđen u Svetskom šampionatu turing automobila 2017, kada su ga, između ostalih, vozili Jan Erlaher i Kevin Glison. “Veste” TC1 je te sezone kao privatničke prijavljivao francuski RC Motorsport, a Merkov primerak zadržao je iste boje koje je nosio u WTCC-u pre dve godine.

CEZ divizija D4 uključuje turing automobile klasa do 1.6, do 2 i do 3.5 litra zapremine, a provizorna zbirna startna lista ima 26 trkača.

Mađarica Anet Đerđ je jedino nama poznato ime u najslabijoj klasi do 1600 cc. Ona je ranije nastupala u CEZ-u, ETC kupu i gostovala je u TCR Internacionalnoj seriji. Ovog vikenda trkaće se u “lotusu eliz”.

U klasi do 2000 kubnih santimetara – onoj čiji je Kastratović šampion postao 2017 – prijavljena su samo dva takmičara, jedan od njih je CEZ veteran, Čeh Petr Krejči u “lotusu egziž”.

Zajedno sa D4 TC automobilima treba da startuje i TWC1 klasa, sa sedmoricom takmičara u “reno klio kup IV” automobilima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


fifteen + fourteen =