Katsburg testira BMW M4 DTM: Oduvek sam mislio da je DTM nivo za mene previsok

Photo Florent Gooden / DPPI

Niki Katsburg će biti jedan od četiri vozača koji će testirati “BMW M4 DTM” sledeće nedelje na stazi Heres u Španiji.

Njemu će se pridružiti BMW junior Mihel Jensen, vozač Porše superkupa Nik Jeloli i Južnoafrikanac Šeldon van der Linde.

Referentni vozač i domaćin gostima biće Filp Eng.

BMW je na kraju sezone 2018. ostao bez jednog vozača, jer je Augusto Farfus odlučio da se okuša u GT trkama, a nedavno je objavljeno da će voziti “hjundai i30 N” u Svetskom kupu turing automobila.

Katsburg će biti Farfusov timski kolega u WTCR, pa je malo verovatno da konkuriše za sedište u DTM.

“Odavno sam želeo da probam DTM auto”, rekao je Holanđanin. “Ne vidim to kao mogućnost angažmana za sledeću godinu, već kao priliku da vozim takav auto. To je trkačka serija na veoma visokom nivou i zato sam veoma zadovoljan prilikom”.

“Nikad nisam video sebe kao DTM vozača niti kandidata za to sedište. Poziv me je iznenadio. Nikad nisam vozio formule i ne osećam da sam profil DTM vozača. Zapravo sam mislio da je DTM nivo previsok za mene. Zbog svega toga je ovaj test velika prilika za mene i idem tamo da se zabavim”.

Šef ekipe Jens Markvart je sugerisao da BMW već ima ideju ko bi mogao da odmeni Farfusa, ali da želi da se u to uveri posle testa.

“Imamo veoma uspešan program mladih vozača, već imamo predstavu ko je najbolja opcija. Dakle, imamo sliku, ali nam je potreban test da tu sliku uobličimo”.

Njihov rival Audi je ranije najavio svoj spisak testera na kojem su i relikros zvezda Andreas Bakerud, trostruki pobednik Le Mana i bivši šampion japanskog Super GT-a Benoa Treluje, ali i Frederik Ferviš koji je ove sezone vozio “audi RS3 LMS” u WTCR.

Na Heresu bi trebalo da se pojave i predstavnici Mercedesa, koji je zvanično napustio takmičenje na kraju 2018.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eight − three =