Kobajaši vozi drugi “BMW M4 DTM” u “Trci snova” na Fudžiju

Japanac Kamui Kobajaši biće drugi BMW vozač na zajedničkoj Super GT/DTM “Trci snova” na Fudži spidveju od 22. do 24. novembra.

BMW na Fudži šalje tri modela “M4 DTM turbo”, jednim će pilotirati fabrički vozač i ambasador brenda, Alesandro Zanardi, a za drugi kokpit sada je potvrđen 33-godišnji Kobajaši, bivši F1 pilot Tojote.

Kamui se i danas trka za japanski brend, ali u Svetskom endurans prvenstvu. U karijeri je upisao 75 F1 startova, dva puta je završio drugi na 24 časa Le Mana.

Vozio je i Formulu E, kao i sedam od osam trka Super GT šampionata 2018. za Leksus. Nastup na 4.563 metara dugačkom Fudži spidveju biće mu prvi u turing automobilu BMW motorsporta.

“Pre svega bih se zahvalio BMW motorsportu na ponudi da vozim jedan od njegovih “M4 DTM” automobila na “Trci snova””, izjavio je Kobajaši. “Takođe želim da se zahvalim i Tojoti što mi je dopustila da iskoristim ovu priliku. Na Fudžiju ću prvi put voziti “BMW M4 DTM”, ali mi je BMW motorsport već omogućio da se donekle pripremim i steknem predstavu o automobilu. Daću sve od sebe da navijačima pružim dobru predstavu.”

“Kao i Alesandro Zanardi, i naš drugi vozač za “Trku snova” je pravi dragulj”, istakao je Jens Markvart, šef BMW motorsporta. “Kamui Kobajaši će trkački debitovati za BMW motorsport i u svojoj zemlji će svakako privući veliko interesovanje svojih sunarodnika i navijača. On je pokazao klasu i raznovrsnost u Formuli 1, na Le Manu i u Formuli E, svakako će biti brz i u našem automobilu.”

“Uskoro ćemo otkriti ime trećeg vozača našeg “tima snova” za Fudži.”

Na novembarskoj “Trci snova” nastupiće 15 Super GT automobila brendova Leksus, Honda i Nisan i 7 DTM automobila, među kojima četiri “audija” i tri “BMW-a”.

Audi na Fudži dovodi DTM šampiona Renea Rasta, Loika Divala, Majka Rokenfelera i Benoa Trelujea.

Trka se neće bodovati ni za jedan od dva šampionata, a R-Motorsport Aston Martin je preskače kako bi se posvetio razvoju “vantidža DTM” za sezonu 2020.