Kolard je ključni igrač u BMW pokušaju da osvoji tri BTCC titule

Potencijalne šampionske ambicije Roba Kolarda, drugog vozača Tima BMW, srušene su na pretposlednjoj BTCC rundi na Silverstonu.

 Kolard je već u prvom sprintu u Northemptonširu bio nedužna žrtva krupnog udesa, koji mu je upropastio i takmičarski vikend, ali i sezonsku kampanju.

Njegov tim Vest Sari rejsing zatim se našao pred ogromnim zadatkom da za poslednju rundu šampionata na Brends Heču izradi novi automobil za samo deset dana. Postava koja ima status zvaničnog BMW tima u tome je uspela, praveći novi “125i M sport” koristeći rezervnu školjku kao osnovu.

Sam Kolard je objavio da je spreman za sezonsko finale i da će na stazi u Kentu imati dvojak zadatak: da pomogne timskom kolegi Kolinu Turkingtonu da dođe do treće BTCC titule, ali i da poboljša sopstvenu petu poziciju u generalnom.

Ono što se desilo na Silverstonu predstavljalo je ogroman udarac za moj šampionat, ali sam uprkos velikom udesu spreman za trkanje i za Brends Heč”, rekao je 48-godišnji automobilista. “Ekipa je učinila neverovatnu stvar napravivši mi novi auto za tek nešto više od nedelju dana, pa se nadam da ću im se zahvaliti time što ću sezonu završiti u velikom stilu.”

“Ja ću imati ključnu ulogu u pokušaju da obezbedimo timsku i proizvođačku titulu za Vest Sari i BMW, a podržavaću i Kolina u njegovoj bici za vozački naslov.”

Kolard je na tabeli peti, sa 15 poena zaostatka za Tomom Ingramom, a 16 bodova iza trećeplasiranog Gordona Šedena. BTCC veteran se nada da u preostale tri trke sezone 2017. u tom poretku može da napravi preokret.

“Cele godine sam bio u prva tri u vozačkoj konkurenciji. Zato mi je cilj da osvojim što više poena na Brends Heču i da se popnem naviše sa svoje trenutno pete pozicije.”

“Dobro je što se Rob vraća posle teškog udesa na Silverstonu, u kom je bio nedužna žrtva”, kazao je direktor Vest Sari rejsinga Dik Benets. “Momci u radionici učinili su neverovatnu stvar izradivši auto tako brzo, a sve to od gole školjke.”

“Kolard će imati ključnu ulogu u našem pokušaju da osvojimo timsku, proizvođačku i vozačku titulu”, podvukao je Benets.