Kolčago debituje u TCR internacionalnoj seriji u Maleziji

Osvajač ovogodišnjeg Italijanskog turing šampionata Roberto Kolčago debitovace u TCR internacionalnoj seriji na rundi u Maleziji.

Jedan od najiskusnijih italijanskijh turing pilota, 48-godišnji Kolčago je prošlog vikenda na autodromu Enco i Dino Ferari stigao do svoje četvrte nacionalne titule, računajući sve kategorije u kojima se takmičio.

On je u 2016. za volanom “honde sivik TCR” pobedio na osam od 12 trka i osvojio je italijansku seriju jedan takmičarski vikend pre kraja sezone. U biografiji ima i naslov u nacionalnoj F3 iz 1990. godine, kao i uspešnu turing karijeru, tokom koje je vozio opel, BMW, hondu, audi, alfa romeo i seat i pobeđivao u šampionatima Evrope, Italije, Španije i Švedske.

Roberto Colciago (AGS,Honda Civic TCR 2015-TCR #5)

U turingu je do 2010. stekao dve italijanske i dve švedske titule, a zatim se povukao, da bi se ove sezone, iznenađujuće, vratio takmičenjima.

Kolčago će na Sepangu voziti “hondu sivik” za italijanski Target kompetišn.

“Mogućnost da se trkam na Sepangu predstavlja šlag na torti na kraju jedne veoma uspešne sezone. Nije tajna da je TCR koncept igrao važnu ulogu u mojoj odluci da se vratim trkanju, jer verujem da je to budućnost turinga i na nacionalnom i na internacionalnom nivou. Radujem se trkama u Maleziji i daću sve od sebe da od prvog trenutka budem konkurentan među vrhunskim vozačima TCR Internacionalne serije”, rekao je Kolčago.