Komt trijumfovao u Holandiji, Tompson propustio Erlahera na drugo mesto

Photo Jean Michel Le Meur / DPPI

Pilot “pežoa” Orlelijen Komt pobednik je druge trke četvrtog trkačkog vikenda na stazi Zandvort u Holandiji.

On je startovao sa druge pozicije, odmah na prvoj krivini preuzeo vođstvo i do kraja trke tu i ostao.

Loš start Džejmsa Tompsona uzrokovao je ovo preticanje, a vozač “honde” je svega dva puta uspeo da se primakne Komtu, ali nije mogao da ga pretekne.

Odličan start izveli su Erlaher i Šeden, koji su nadoknadili po jedno mesto i nastavili borbu. Erlaher je pritiskao trećeplasiranog Oriolu, a Šeden petoplasiranog Benanija.

Ozbiljnije je tom poslu pristupio Šeden, koji je u nekoliko krugova na ulascima u krivinu Tarzan ulazio u preticanje, ali ih nije kapitalizovao.

Žan-Karl Verne, osvajač pol-pozicije za treću trku, krenuo je sa začelja kolone zbog promene motora i izvezao svega dva kruga, postavio najbolje vreme i vratio se u boks, jer je bilo besmisleno boriti se za bodove sa 27. mesta.

U sedmom krugu izleteli su Đovanardi i Panis, pa je sigurnosno vozilo izašlo na stazu.

Na restartu je opet Šeden bio najagresivniji, ali je posle još jednog neuspešnog pokušaja preticanja Benanina njegov “audi RS3 LMS” otklizao, što je otvorilo vrata Gerijeriju. Škot je izgubio poziciju, ali se nije sa tim pomirio, pa se u pretposlednjem krugu sjanim manevrom vratio na petu poziciju. Preostala distanca nije bila dovoljna da ponovo izgradi mogućnost da napadne Benanija.

Krug ranije Erlaher je obišao Oriolu, a u poslednjoj krivini poslednjeg kruga mladog Alzašanina propustio je i timski kolega Tompson. Tako je Erlaher prošao drugi pored karirane zastave i našao se na drugom mestu u generalnom plasmanu, sa samo jednim bodom zaostatka iza i dalje vodećeg Milera.

Bodove su osvojili još i Oriola, Benani, Šeden, Gerijeri, Haf, Ferviš i Filipi.

Problemi vozača “hjundaija” nastavljeni su i u ovoj trci, Miler nije završio trku jer mu je auto otklizao u krivini i završio u šljunku, Mihelis je bio poslednji, a Bjerk i Tarkvini zauzeli su na 17. i 19. mesto.

Sledeća trka na programu je od 16.35 uz direktan prenos na Eurosportu 1.