Komtuju dolazi u WTCR sa četiri nova “audija”, potvrđeni vozači Ferviš i Berton

Ekipa Komtuju rejsing potvrdila je da će se i ove godine takmičiti u Svetskom kupu turing automobila i to sa novim “audijem RS3 LMS”.

Belgijanci planiraju da se na startu sezone pojave sa četiri automobila, a zasad su potvrđena dva takmičara – Frederik Ferviš i Natanel Berton, obojica uz podršku Audi sporta.

“To nam daje priliku da testiramo novi model na različitim stazama i sa najboljim vozačima”, rekao je Kris Rajnke, šef Audi sport klijentskog odeljenja.

Komtuju rejsingu je poveren i kompletan razvoj novog automobila.
“Uzbuđeni smo zbog nove saradnje sa Audi sportom. Naša ekipa je radila sa ovom kućom više od pet godina i veoma smo ponosni što nam je data šansa da finaliziramo razvoj nove mašine”, kazao je tim menadžer Fransoa Ferbist.

Ferviš se trkao u WTCR 2019. za isti tim i završio sezonu kao dvanaesti, posle čega je bio učesnik nekoliko Audijevih projekata u takmičenjima sportskih automobila i enduransu.

Photo Florent Gooden / DPPI

Belgijski trkač otkrio je da su mu ambicije šampionske: “Počastvovan sam i zahvalan što ću predstavljati Audi i Komtuju rejsing u Svetskom turing kupu sa novim “audijem RS 3 LMS”. Titula je jedini cilj koji imam u 2021!”

Berton je bio član belgijske ekipe prošle WTCR sezone, koju je završio na osmom mestu.

“Velika je motivacija što se vraćam u WTCR s Komtuju rejsingom i Audi sportom. Mnogo nas posla očekuje, pre svega u razvoju automobila. Ja sam se sjajno saživeo sa timom i to je dodatna snaga koja nam omogućuje da ostvarimo zajedničke ambicije”, kazao je Berton.