Komtuju i sa “seatom” u Kini: Belgijanac Dipon debituje u TCR internacionalnoj seriji

Mladi Belgijanac Denis Dipon debitovaće u TCR Internacionalnoj seriji na sledećoj rundi ovog takmičenja u Kini.

Velikim naporima i saradnjom između ekipe Komtuju rejsing, Seata Belgija i Kraljevskog auto-kluba Belgije 24-godišnjaku je omogućeno da se, osim u TCR Beneluks, okuša i na svetskom nivou.

Dunpont će voziti “seat” u bojama Komtuju rejsinga i biće timski kolega Stefana Kominija i Frederika Ferviša, koji voze “audije RS3 LMS”.

“Na trkanju u TCR Internacionalnoj seriji radio sam već nekoliko meseci i drago mi je što mi je, uz pomoć mojih partnera, data prilika da se trkam u Kini”, izjavio je Dipon. “Drago mi je što ću voziti “seat leon”, jer ga poznajem. To će mi mnogo pomoći, jer neću imati priliku da testiram auto koji ću voziti na Žeđijangu. Pošto poznajem auto, to će mi pomoći da se usredsredim na upoznavanje staze.”

Belgijanac je oprezan u očekivanjima od debija u globalnoj seriji Marčela Lotija: “Teško je bilo šta predvideti. Nivo serije je veoma visok, ali je dobra i TCR Beneluks. Već sam zadovoljan samim tim što ću učestvovati na kineskoj rundi, to će biti novo iskustvo. A zatim, ako sve prođe dobro, biće mi to bonus za budućnost.”

“Trkanje u TCR Internacionalnoj seriji je sjajno iskustvo i odlična priprema za budućnost”, rekao je Žan-Mišel Bart, šef Komtuju rejsinga. “Već dugo želimo da mu omogućimo ovako nešto. Uz pomoć njegovih sponzora to će se dogoditi u Kini, a nama kao ekipi potencijalno donosi još poena za šampionat. Sudeći prema nivou takmičara u TCR Benluks, očekujem da će Denis biti konkurentan i sa internacionalcima.”

Dipon će u Kinu otputovati odmah posle takmičarskog vikenda u domicilnoj TCR Beneluks na autodromu Žil Tašeni – Mete.