Konačno počinje: Ovih 20 WTCR vozača bore se za titulu 2020.

Iako je većina trkačkih serija uveliko započela modifikovanu sezonu 2020, Svetski kup turing automobila startuje tek narednog vikenda.

To je dalo priliku organizatoru da pomeri poslednji rok za prijavljivanje, a zbog malog interesovanja dozvoljeno je i da jedan tim može da dođe sa jednim, ili sa tri automobila, ovo drugo u slučaju da je jedan od pilota početnik.

WTCR se odlučio da ne komplikuje ionako komplikovanu situaciju, pa će ova serija posetiti samo evropske autodrome i to njih šest. Zolder je odmenio Salcburgring, a nakon toga slede Nirburgring, Slovakija ring, Hungaroring, Aragon i Adrija.

Prijavljeno je ukupno 20 takmičara, a čak njih devet ima manje od 25 godina.

Mikel Askona (24) će, kao i prošle godine, voziti “kupru”, ali ovog puta za mađarsku ekipu Zenge motrosport. Njegovo iskustvo sa španskim brendom sigurno će biti od koristi timu koji prijavljuje čak tri nove “kupre leon kompetision”.

Njegov timski kolega biće Bence Boldiž (23), momak koji je vozio jednosede, ali i relikros trke. U TCR automobilu je debitovao u TCR Istočna Evropa, gde je odvezao dva vikenda.

Još jedan veoma mlad trkač, ali sa bogatim iskustvom je Luka Engstler (20) koji će voziti “hjundai i30 N” za Likvi moli rejsing tim, ali i kao fabrički vozač Hjundaija.

Jan Erlaher (24), kao i prošle godine, seda za volan “lynk&co” automobila švedskog tima Cijan rejsing. On je tokom duge pauze prouzrokovane pandemijom koronavirusa osvojio virtuelno WTCR prvenstvo.

Žil Magnus (21) je stekao iskustvo u turingu kroz TCR Evropa u “audiju RS3 LMS”, a isti auto voziće i u WTCR sa belgijskom ekipom Komtuju rejsing. On ima podršku Belgijskog kraljevskog auto-kluba, gde je odabran između čak 500 kandidata.

Atila Taši (21) je rastao na autodromu, prošavši kroz nekoliko turing serija. U automobilizam je ušao sa 14 godina, posle povrede koju je zadobio igrajuči hokej. Njegov auto se ne menja u odnosu na 2019, voziće “hondu sivik” za ekipu Minih motorsport.

Santjago Urutija (24) odabran je na regrutacionom testu u Švedskoj koji je organizovao Cijan rejsing. Urugvajac će se trkati pod američkom zastavom, a automobil je “lynk&co03”.

Poslednji prijavljeni takmičar za 2020. je možda najveće iznenađenje ove sezone. Britanac Džek Jang (18) seo je prošle godine u “reno megan” Vuković motorsporta, a istovremeno je osvojio britanski Klio kup. Milenko Vuković je za njega dobio podršku fabrike Reno.

Četiri vozača su se prošle sezone botrila za titulu do samog kraja i sva četvorica dolaze u WTCR i ove godine.

Ted Bjerk (40) poslednji je svetski turing šampion (2017), posle čega je WTCC ugašen. I ove godine vozi “lynk&co” Cijan rejsinga.

Esteban Gerijeri (35) je pobeđivao Hamiltona i Fetela u Formuli 3, ali je odlučio da karijeru nastavi u turingu. Voziće isti brend za istu ekipu, “hondu sivik” Minih motrsporta.

Ivan Miler (51) je četvorostruki svetski šampion, ali još nema titulu u WTCR iako je uvek bio na korak do nje. Ostao je veran Cijan rejsingu, a “lynk&co” je njegov auto za 2020.

Norbert Mihelis (36) se ovenčao titulom 2019, a ove sezone će je braniti u “hjundaiju i30 N” ekipe BRC Skvadra korse.

Šest trkača koji će se nadmetati za prestižni naslov WTCR šampiona prošle godine su se peli na podijum i pokazali vrhunsko umeće i kvalitet.

Niki Katsburg (32) nominalno je timski kolega Luki Engstleru u timu Likvi moli Engstler timu, voziće “hjundai i 30 N”, a trkački pedigre mu je impozantan.

Nestor Đirolami (31) je zemljak, timski kolega i prijatelj Estebana Gerijerija. Ove godine ne menja ništa od navedenog, vozi “hondu sivik” Minih motorsporta.

Tijago Monteiro (44) je imao čudesan oporavak od stravičnog udesa na Hondinom privatnom testu 2017. Prošle godine je bilo mnogo muka sa “hondom sivik” koju je servisirao KCMG, ali ove sezone ima podršku Minih motorsporta.

Gabrijele Tarkvini (58) je prvi WTCR šampion. Treću godinu zaredom vozi “hjundai i30 N” fabričkog tima Hjundaija.

Žan-Karl Verne izgubio je podršku Audija za kampanju 2020, ali se udomio u ekipi Mulzan rejsing, pa će voziti “alfa romeo đulijetu” od koje ima velika očekivanja.

Trojica trkača vode se kao nezavisni takmičari, a zajedno sa Boldižom, Magnusom i Verneom će se boriti za WTCR trofej.

Natanael Berton (31) testirao je jednom F1, okušao se u trkama na ledu i na Le Manu, vozio je WTCR 2018, a ove sezone trka se u “audi RS3 LMS” Komtuju rejsinga.

Tom Koronel (46) još jedan je veteran bez kog se ne može zamisliti turing trkanje na najvišem nivou. Iako se ponekad čini da se njegova strast prema trkanju ugasila, on i ove godine vozi prepoznatljivi žuti DHL auto, ovog puta “audi RS3 LMS” Komtuju rejsinga.

Gabor Kišmarti-Lehner (44) vozi treću “kupru” Zenge motorsporta, sa kojom sarađuje od 2010. Kao i Boldiž, trenirao je vozeći dva vikenda u TCR Istočna Evropa, ali bez većeg uspeha.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*