Konkurencija sve jača: I Kraft-Bambu prelazi u TCR Evropa

Kraft-Bambu rejsing, tim visoke reputacije na globalnoj turing i GT sceni, potvrdio je da će se 2018. takmičiti u TCR Evropa sa dva automobila.

Ekipa navodi da čvrsto veruje u TCR platformu i ističe da šampionat Starog kontinenta predstavlja dobru opciju za nastavak njene planirane multidisciplinarne ekspanzije u Velikoj Britaniji i Evropi.

Sa svojom postavom od najmanje tri stalno prijavljena “seata”, Kraft-Bambu rejsing je, uz sponzorstvo Lukoila, bio jedan od timova koji je u TCR koncept verovao od prvog dana, jedan od onih na kojima je TCR Internacionalna serija i izgrađena.

Još od debija ove kategorije u Maleziji 2015. ekipa je bila stalni pretendent na najviše plasmane, a osim pojedinačnim osvojenim trkama, pol-pozicijama i brojnim podijumima, može da se pohvali i timskom titulom iz 2016. i parom vozačkih vicešampionskih naslova, koji su pripali Pepeu Orioli 2015. i Džejmsu Nešu 2016.

Kraft Bambu stekao je odličan profil i u Svetskom turing prvenstvu, gde je 2013. bio vicešampion među nezavisnim timovima. Neš je te sezone osvojio privatničku vozačku krunu, istovremeno okončavši sezonu na trećem mestu u apsolutnom poretku.

Ekipa će za 2019. ponovo razmotriti mogućnost da se prijavi za učešće u Svetskom kupu turing automobila (WTCR), ali je rešila da prvu sezonu ovog takmičenja preskoči.

Tim operiše u tri centra, u Hong Kongu, Maleziji i Velikoj Britaniji. Posle ubedljive sezone u azijskoj Blanpan GT i kineskoj LMP3 seriji, u Kraft-Bambuu su odlučili da posvete više pažnje Evropi, što se odnosi i na turing i na GT takmičenja.

Kraft-Bambu poručuje da je spreman da izazove najbolje evropske turing timove i vozače, jedva čeka početak sezone u Le Kasteleu u maju i kao svoj zadatak ističe borbu za naslov u prvoj sezoni nove serije.

Deril O’Jang, direktor i bivši trkač tima izjavio je: “Drago nam je što možemo da potvrdimo da prelazimo u TCR Evropa u sezoni 2018. Kalendar je fantastičan, očekujemo moćnu startnu listu, konkurentne vozače i timove. Odlučili smo da se u ovoj godini više usredsredimo na Evropu, uz mogućnost da se pojavimo i na nekim pojedinačnim trkama u drugim TCR serijama širom Evrope. Imamo jake vozače s kojima trenutno pregovaramo. Tim je visoko motivisan, Endrju Čisholm i dalje je rukovodilac naših TCR projekata, a naša namera je jasna: da u maju izađemo na stazu i od početka se borimo za šampionsku titulu.”

Kalendar TCR Evropa 2018.
Pol Rikar: 05-06. maj
Zandvort: 20-21. maj
Spa Frankoršamp: 09-10. jun
Hungaroring: 07-08. jul
Asen: 18-19. avgust
Monca: 22-23. septembar
Barselona 20-21. oktobar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


ten − 4 =