Koronel kreće prvi u trci 1, ispred Askone, Barta i Borkovića, Benani na pol-poziciji za trku 2

Vozač Komtuju rejsinga Tom Koronel osvojio je pol-poziciju za prvu trku prvog vikenda TCR Evropa.

On je postavio vreme 2,10:344 u samo dva pokušaja, što je bilo bolje od drugoplasiranog Askone za 0,158 sekundi.

U prvom delu kvalifikacija dominirao je Askona, ali je Koronel sve vreme pratio njegov tempo i ostao iza njega za svega 0,084 sekunde.

Na početku kvalifikacija vozači su izašli na stazu i odmah se vratili na promenu guma. Posle drugog izlaska na stazu Tedi Klere je izleteo i izazvao prekid sesije, što je mnogim vozačima poremetilo planove.

Na restartu se stvorila velika gužva, čak 18 automobila je vozilo u koloni, a u prvom pokušaju najbrži je bio Askona, ispred Koronela i Borkovića, što je ostao poredak i na kraju Q1.

U drugi deo kvalifikacija prošli su i Nikola Bart, Danijel Nađ, Franko Đirolami, Klim Gavrilov, Isidro Kaljehas, Mehdi Benani, Mato Homola, Jevgenij Leonov i Feliče Jelmini.

Vozači Sebastijan Leb rejsinga veoma su oprezno vozili tokom sesije, a u Q2 su prošli Benani i Jelmini. Nils Langefeld je držao 12. poziciju sa koje ga je izbacio upravo timski kolega. Sami Taufik ostao je na 19. poziciji.

U drugom delu kvalifikacija problem sa autom imao je Homola, pa nije ni izlazio na stazu.

Na vodećim pozicijama smenjivali su se Borković, Bart i Askona, dok ih Koronel nije sve nadmašio pred sam kraj kvalifikacija.

Askona kreće sa druge startne pozicije, treći je Bart ispred Borkovića, Nađa i Đirolamija. Gavrilov je osvojio odličnu sedmu startnu poziciju, ispred iznenađujuće dobrog Kaljehasa, Jelmini će startovati kao deveti, a deseto vreme napravio je Benani, što će mu doneti pol-poziciju za trku 2.

U obe trke sa 11. pozicije startuje Leonov, a sa 12. Homola, koji nije napravio vreme u Q2.

Prva trka na programu je danas od 15.15 uz prenos na svim TCR platformama.