Koronel: Prošlo je mnogo vremena otkako nisam napravio ovako dobar rezultat

2020 WTCR Race of Belgium

Četiri meseca posle planiranog starta sezone, Svetski kup turing automobila konačno je započeo takmičenje prethondog vikenda na Zolderu.

Holandski trkač Tom Koronel ove godine vozi “audi RS3 LMS” za belgijsku ekipu Komtuju rejsing, a na domačem terenu mu je u prvoj trci umalo umakao podijum, a u drugoj je bio šesti.

Takođe, na testu i treninzima perfomanse automobila koji više nema fabričku podršku pokazao je izuzetan tempo.

“Prošlo je mnogo vremena otkako nisam napravio ovako dobar rezultat, odličan start sezone”, bio je prvi komentar trkača iz Nardena, koji je bio i najbolje plasirani privatnik.

“U kvalifikacijama mi je izmaklo peto mesto sa 12 hiljaditih. Auto se ponašao odlično, isprobali smo nekoliko varijanti setapa, a odlično poznavanje staze mi je sigurno pomoglo”.

Koronel se u prvoj trci žestoko borio sa Atilom Tašijem, kako bi izašao na podijum. U drugoj nije najbolje startovao, ali smatra a je i to šesto mesto bilo sasvim dobar rezultat.

“Imao sam nekoliko odličnih duela, u prvoj trci sa Tašijem, u drugoj sa Đirolamijem. Na startu druge trke sam vozio vrata uz vrata sa Verneom, bilo je gurkanja, a posle sam se borio sa Đirolamijem, ali nisam našao prostor da ga obiđem. Dobra priprema se svakako isplatila. Iznenadila me je prijatno stabilnost “audija”, posebno prilikom prelaska preko ivičnjaka. Siguran sam da je pred nama odlična sezona”.

Sledeća stanica WTCR karavana je Nirburgring-Nordšlajfe, a Koronel je baš tu stazu označio kao svoju omiljenu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*