Koronel: U F1 bih izdržao 10 krugova, a Ferštapenu ne dam “kupru”, slupao bi je posle dve krivine!

Trkački veteran Tom Koronel odgovorio je na peckanje F1 pilota Maksa Ferštapena, koji je kazao da njegov stariji kolega i zemljak ne bi izdržao dve krivine u bolidu Red bul rejsinga.

Prihvatam izazov i uputiću i ja jedan! Rekao bih da bih mogao da izvezem 10 krugova u F1 automobilu. Svakako ne 60, ali 10 sigurno!”, poručio je Koronel, koji se ove godine na svetskoj sceni trka u “kupri” ekipe Komtuju.

“Pre svega, ja sam dobro istreniran, a ako bih znao da bih imao šansu da vozim, trenirao bih još više. Ranije sam vozio Formulu Nipon i imam predstavu o tome šta bi me očekivalo. Međutim, to se neće dogoditi. Poput porodice Ferštapen, i mi živimo za automobilski sport, trkački smo zavisnici, ali ne mislim da bih mu dao da vozi moju “kupru TCR”, jer bi je slupao posle dve krivine!”

Komentarišući predstojeći WTCR vikend na domaćem terenu, na Zandvortu, Tom je dodao: “Ovo je težak mesec, vozimo tri WTCR runde u četiri sedmice, ali naravno, u centru pažnje mi je domaća runda, i to iz nekoliko razloga. Prvi su navijači. Zatim, stazu poznajem veoma dobro, na njoj sam se trkao skoro 30 godina.”

“Tamo može da bude i pomalo stresno, jer me mnogi ljudi rastržu brojnim pitanjima i ima mnogo PR i promotivnih aktivnosti.”

“Međutim, samouveren sam i uvek mi je lepo da se trkam u Holandiji. Tu je WTCR veoma poznat, jer se od početka prikazuje na televiziji. Iako će Maks Ferštapen sa F1 demo vožnjama biti glavna stvar, s trkačkog aspekta glavna stvar je WTCR. Trkanje je toliko neizvesno da možete biti i deseti i prvi. Nikada ne znate šta će se dogoditi i zbog toga je uzbudljivo.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 × one =