Kristoferson: Da u trci 2 nisam prvi stigao na Nordšlajfe, ostao bih na Gran pri stazi

Photo Gregory Lenormand / DPPI

Švedski automobilista Juan Kristoferson je u drugoj trci Svetskog kupa turing automobila na stazi Nirburgring-Nordšlajfe došao do svoje prve pobede u ovom takmičenju.

Ovo je takođe bila i prva pobeda za Folksvagen kao proizvođača ove sezone.

Posle najboljeg rezultata u sezoni, Kristoferson nije uspeo da završi trku 3, jer je u pokušaju preticanja sišao sa piste na travu i potom završio u zaštitnoj ogradi.

Šveđanin je rekao da se radovao ponovnom dolasku na autodrom u Ajfelima na kojem je poslednji put bio 2011. godine i da mu, posle teškog početka sezone, ova pobeda mnogo znači.

“Automobil se ponašao fantastično tokom cele trke i mogao sam da forsiram u prva dva kruga. Bilo je pomalo teško u prvih nekoliko krivina, ali posle toga sam mogao da vozim svoju trku. Kada me je Anti Buri pretekao na statu, imao sam cilj da prvi dođem do Nordšlajfe dela piste ili da ostanem na Gran pri delu. Zahvalio bih se Lojhteru i Benaniju koji su mi preneli znanja i pojedinosti vezane za stazu.”

Vozač “VW golfa” smatra da se u trci 3 našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme na startu.

“Imao sam dobar start, ali sam pao na začelje. Od tog trenutka sam vozio odlično, nadoknadio mnogo pozicija i uživao u vožnji i duelima u prvom krugu. Onda sam nakon Bergverk krivine u drugom krugu naleteo na veliku količinu prašine i nisam imao najbolju vidljivost, sleteo sam na travu velikom brzinom i završio u ogradi. Ja sam dobro, ali ne znam da li je i automobil.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


15 + eleven =