Krupne WTCR promene: Od ove godine samo dve trke i samo jedne kvalifikacije, rok za prijave produžen do marta!

Organizator Svetskog kupa turing automobila bio je prinuđen da preduzme krupne izmene takmičarskog formata serije u cilju smanjenja troškova.

U odgovoru na trenutne (nevesele) uslove na tržištu, WTCR je ubrzao promene prvobitno predviđene za 2021, pa će trkački vikendi izgledati drugačije već ove godine.

Takođe, promoter serije Eurosport priznao je da su WTCR budžeti porasli do teško održivog nivoa i da se šampionat udaljio od osnovne TCR postavke, kao kategorije namenjene klijentskom trkanju.

Zato je, u saradnji s FIA komisijom za turing automobile i ekipama, a uzimajući u obzir i uticaj epidemije izazvane korona virusom na globalnu ekonomiju, predloženo sledeće.

Od 2020. biće vožene samo jedne kvalifikacije u kojima će se vozači boriti za pol-poziciju. Zadržan je koncept sa tri eliminacione runde, Q1, Q2 i Q3.

Broj trka za vikend smanjuje se sa tri na dve, što je povratak na standard kog se svojevremeno držao WTCC, a koji se primenjuje u svim ostalim prvenstvima TCR standarda.

Startna rešetka za trku 1 biće proizvod delimične inverzije, dok će raspored za trku 2 odgovarati brzini prikazanoj na kvalifikacijama, to jest kombinovanim Q3, Q2 i Q1 rezultatima.

Osim na rundi na Nirburgringu Nordšlajfe, gde oba sprinta traju po tri kruga, u ostalim slučajevima će trka 2 biti za tri kruga duža od trke 1.

Ukoliko specifične okolnosti ne budu iziskivale trkački vikend od tri dana, sve WTCR runde podrazumevaće akciju smeštenu u samo dva dana. To znači da je subota posvećena treninzima i kvalifikacijama, a nedelja trkama.

Kao podsticaj navijačima, oni će imati više prilika da se sretnu s vozačima i priđu bliže automobilima, a to će biti omogućeno i zahvaljujući pomeranju svih trkačkih aktivnosti za nedelju.

Određena je i radna grupa sa zadatkom da pronađe dodatne načine da ograniči troškove uoči sezone 2021, o čemu će tokom godine biti saopšteno više detalja.

Uoči 2019. uvedeno je ograničenje broja članova ekipe, a ove godine na snagu stupaju dodatne redukcije.

Ekipe sa dva automobila imaće pravo na 12 ljudi, dok one sa tri automobila (dopušteno u 2020) mogu da računaju na 18. Međutim, samo deset članova svake ekipe dobijaće trake koje predstavljaju oznaku da im je dozvoljeno da rade na automobilima.

Takođe u cilju rezanja troškova i veće pristupačnosti takmičenja, biće preduzete i promene u broju guma po trkačkom vikendu. Na prvoj rundi, svakom automobilu pripada 18 novih guma, a od druge runde nadalje broj novih pneumatika smanjuje se na 12. Prošle godine, ti brojevi iznosili su 22 i 18.

Sve navedene mere treba da odobri FIA Svetski savet auto-sporta na zasedanju 6. marta u Ženevi.

Još jedan indikativan podatak pokazatelj je da FIA Svetski turing kup 2020. ima problem s brojem učesnika. Rok za prijave za kompletnu sezonu najpre je bio 31. januar, ali je sada pomeren na 6. mart. Iz navedenog se sme pretpostaviti da je tačna glasina da je do isteka prvobitnog roka za šampionat bilo prijavljeno svega 16 automobila.

1 Comment

  1. Za sta se Ribeiro dovatio – upropastio je. Uzas. Ovaj Loti mu dade zlato u ruke a ovaj ga pretvori u bizuteriju. Uzas, kineski auto lynk co, 3 trke, skupo sediste, opet pokusaj da napravi neki super turing, neku super 1 klasu. Katastrofa. On bi od F1 i MOTO GP napravio cirkus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


seven + 10 =