“Kupra” ide i u Švedsku: PWR prijavio četiri automobila za STCC

PWR rejsing, koji je i diler “seata” i dilerski tim Seata za Skandinaviju, učestvovaće u TCR Skandinavija 2018. sa četiri nove “kupre TCR”.

Ekipa je rešila da proširi dobitničku postavu. I ove godine će za nju voziti prvak 2017. Robert Dalgren, kao i vlasnik tima Danijel Haglef koji je prošlu sezonu završio na petom mestu.

Preostala dva sedišta poverena su Filipu Morinu i Mikaeli Olin-Kotulinski. Morin je za PWR izvezao dve STCC trke 2016, a proteklu sezonu proveo je u Porše superkupu. Olin-Kotulinski se 2017. takmičila u junior timu PWR rejsinga.

Aktuelni šampion Dalgren stupa u novu sezonu s jasnim ciljem, odbranom naslova: “Od sekunde kada sam prošao kroz cilj na prošlogodišnjem finalu sezone na Mantorp parku i osvojio titulu, namera mi je da postanem dvostruki šampion.”

Na STCC sceni su od 1996. godine samo tri vozača osvajala uzastopne titule: Jan Nilson, Roberto Kolčago i Rihard Jeranson.

“Veliki je motiv kada vidim koliko je malo ljudi uspelo da “veže” titule i bio bi veliki događaj u mojoj karijeri kada bih se i ja uvrstio među njih”, dodaje Dalgren, koji je 2017, posle mnogo pokušaja, prvi put postao turing prvak Skandinavije, uz bilans od 7 pobeda i 16 podijuma.

“Prošla sezona bila je jedna od mojih najboljih i znam da imamo sve preduslove za uspeh i ove godine. Ali, znam da će sada konkurencija biti jača. Jedno je sigurno – ko želi da me izazove, moraće ekstremno da se potrudi”, poručio je bivši fabrički WTCC vozač Volvoa, i nekadašnji učesnik šampionata V8 Superautomobila.

“Radujem se novoj sezoni u kojoj će veći deo moje pažnje biti usmeren na takmičenje”, kazao je Haglef. “Sklopili smo najjaču postavu u istoriji ekipe i svi naši trkači maksimalno će se truditi da stignu do podijuma.”

Druga sezona TCR Skandinavija počinje 4. maja na stazi Knutstorp u Švedskoj, ukupno će imati 6 rundi i završiće se 22. septembra na Mantorp parku.