Lada napada TCR Rusija sa tri “veste”, u tim došao Mihail Gračov

Ekipa Lada sport Rosnjeft proširuje svoju ovogodišnju operaciju u TCR Rusija na tri automobila.

Prošle sezone za fabrički tim iz Toljatija vozili su Kiril Ladigin i Vladimir Šešenjin, koji su zajedno osvojili pet trka u 2017.

Potvrđen je ostanak ovog tandema u ekipi, a njima će se, za volanom treće “lade veste TCR”, pridružiti Mihail Gračov. On je bivši učesnik ETCC i TCR Internacionalne serije, u kojoj je osvojio četiri trke u sezoni 2016.

“Drago mi je što sam postao član Lada sport Rosnjeft porodice. Ova sezona biće izazov, ali ja sam samouveren, jer će nam moje međunarodno iskustvo u kombinaciji s profesionalizmom omogućiti odlične rezultate. Radimo na tome da razvijemo zaista konkurentan automobil koji će moći da se trka ne samo u Rusiji, već i u drugim TCR serijama”, rekao je Gračov.

“Vesta TCR” je 2017. nastupala s privremenom homologacijom, ali je upravo okončala i proceduru sticanja TCR homologacije.

Direktor Lada sporta Vladislav Nezvankin izjavio je: “Ovo će nam biti druga sezona u TCR Rusija po našem povratku u nacionalni auto-sport. U međusezoni smo radili na poboljšanjima, zadržali smo Ladigina i Šešenjina, koji su bili kičma našeg tima, i dodali smo Gračova, koji ima međunarodno iskustvo. U 2018. imamo zadatak da se učvrstimo na osnovu prošlogodišnjih rezultata, a cilj nam je da osvajamo trke i titule.”