Lada renovirala vozačku postavu u TCR Rusija, imenovala sve pilote za nacionalna prvenstva

Ekipa Lada sport Rosnjeft predstavila je trkače koji će braniti njene boje u Ruskom prvenstvu na kružnim stazama, od Turing (TCR) klase naniže.

U najvećem broju slučajeva, mesta za volanima njenih automobila zadržali su sportisti koji su za Ladu nastupali i u proteklim godinama.

U elitnoj Turing klasi – TCR Rusija – za fabriku iz Toljatija takmičiće se Kiril Ladigin i Mihail Mitjajev, a na spisku pilota više nema prošlogodišnjeg pulena Mihaila Gračova, svojevremeno solidno uspešnog u TCR Internacionalnoj seriji.

Ladigin je 2019. vozio “vestu TCR”, pobedio je na četiri trke i stigao do zvanja viceprvaka serije.

Mitjajev je trostruki osvajač Kupa Rusije na krugu. Prošle sezone trkao se u “vesti TCR” u Moskvi i na Sočiju i oba puta stizao je do podijuma.

Lada će u 2020. kao fabrička postava nastupati i u dvema nižim klasama RSKG.

U Superprodukciji će “veste 1.6T” voziti šampion klase Andrej Petuhov i Vladislav Nezvankin. Ovaj tandem nepromenjen je u odnosu na prošlu sezonu, a Lada u klasi dominira od 2017. godine.

U klasu Turing lajt prekomandovan je Vladimir Šešenjin, kome će društvo praviti Leonid Panfilov, aktuelni KZ-2 karting prvak Rusije. Oni će pilotirati modifikovanim trkačkim verzijama “granti R1”.

Osim kružnim trkama, Lada sport Rosnjeft baviće se i relijem i kartingom. Na reli trasama naći će se jedan fabrički automobil, a u kartingu fabrika protežira sedmoricu takmičara.

Godinu na izmaku u Toljatiju smatraju jednom od rezultatski najuspešnijih u auto-sportu jer je tokom nje Lada sport Rosnjeft u različtim nacionalnim kategorijama ubeležio preko 100 izlazaka na podijum.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*