Lada završila sa hibridnom „grantom“, uskoro gotov TC1 auto

Lada sport to radi drugačije od Sitroena i Honde. Francuzi su 2013. napravili „C-elize“ i testirali ga mesecima pre nego što su WTCC pravila za 2014. bila definitivno utvrđena. U Hondi su mislili da test program započnu sa hibridnim „sivikom“, prelaznom verzijom između prošlogodišnjeg i automobila po TC1 specifikacijama, ali su od toga odustali i sačekali su potpuno novu mašinu.

Za razliku od njih, Lada je svoje dosadašnje međusezonske kilometre prešla upravo s hibridnom varijantom. Tokom dve runde testiranja, novi TC1 motor Orekine izrade pokretao je prošlogodišnju „grantu“ „obogaćenu“ komponentama koje ekipa namerava da ugradi u finalni TC1 auto.

Lada_Svk_1Početkom februara, kamion sa tri nove TC1 „grante“ krenuo je iz Toljatija na 4.000 kilometara dug put od Rusije preko Belorusije, Poljske i Nemačke, do Francuske i Manji-Kura, sedišta Oreke, Ladinog partnera u WTCC poduhvatu. Po dolasku u bazu, u radionici je započelo sklapanje TC1 automobila i kompletiranje delovima različitih isporučilaca. Paralelno s tim, Orekin TC1 motor vrteo se u staroj generaciji „grante“ na Manji-Kuru, koji je stalna test staza ekipe. Ispitivani su i pouzdanost i performanse.

Agregat je odmah dobio pohvale, ne samo zbog veće snage, inače svojstvene novom pokolenju WTCC tehnike, već i zbog bolje upotrebljivosti i ujednačenije isporuke te snage (povoljnija kriva obrtnog momenta). U prvom pokušaju, sredinom februara, hibridna „granta“ je na vlažnom asfaltu Manji Kura postigla bolji krug od onog koji je prošlogodišnja verzija auta na istoj stazi zabeležila na slikovima. Ekipa nije ni pokušavala da montira nove pneumatike od 18 inča – za njih jednostavno nije bilo mesta.
Kozlovskiy_Chn_41
Tranzicionoj fazi došao je kraj, završne probe sa hibridnim automobilom izvezene su koncem prošle nedelje. I ovaj drugi dvodnevni test Lade održan je po kišnom vremenu, a ravnopravno su ga izneli Džejms Tompson i Mihail Kozlovski. Na repertoaru su bili fino podešavanje i mapiranje motora i „doterivanje“ menjača.

Na Manji-Kuru je je „granta 1.6T“ započela svoj život na svetskoj turing sceni. Tompson ju je prvi put testirao u aprilu 2012, premijerna vožnja trajala svega 15 minuta, a već sledeći korak bio je trkački debi na Hungaroringu. Poslednjeg dana februara 2014. ova generacija auta, takođe sa Tompsonom za volanom i takođe na Manji-Kuru, prešla je svoje finalne kilometre.

Thompson_Rus_5Ostane li sve po planu, sledeći put će se Lada na „svojoj domaćoj“ francuskoj pisti pojaviti sa najzad dovršenom potpuno novom TC1 „grantom“, a očekivani termin je oko 10. marta. Rusi će posle toga otići u Valensiju, na stazu Rikardo Tormo, gde u periodu od 19-21. marta treba da se nađu i Sitroen, Honda i „ševroleti“ RML-ove izrade.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


17 + 1 =