Lalušić testirao u Monci, Fabio Mota novi član Lein rejsinga

Mladi srpski automobilista Mladen Lalušić završio je test na autodromu Monca kao pripremu za predstojeću ETCC sezonu.

Lalušiću se u Italiji pridružio Portugalac Fabio Mota, koji će, kako naš portal ekskluzivno saznaje, u 2017. voziti za srpsku ekipu Lein rejsing u Evropskom kupu turing automobila.

Nove timske kolege uspešno su završile test sa dva automobila “leon TCR”, koje je srpski tim potpuno obnovio, ugradivši sva raspoloživa unapređenja koje nudi Seat sport za 2017.

Lein rejsing je imao sreće da ga u Monci dočeka sunčano i toplo vreme, a vremena krugova koja je Lalušić postigao identična su onim koje je na ovoj stazi beležio na testu prošle godine.

“Monca je apsolutno moja najomiljenija staza. Veoma sam zadovoljan celodnevnim testom, s obzirom na to da šest meseci nisam seo u trkački automobil. Vozili smo na gumama koje se koriste u ETC kupu i to je veoma važno. Fabio je sjajan momak, mislim da ćemo se dobro slagati”, izjavio je Mladen posle dana provedenog u Italiji.

Posle zimske pauze, čelnici Leina odlučili su da tim ove godine vodi crnogorski automobilista Dejan Bulatović, sa kojim je Mladen vozio u Seat leon Evrokupu 2014. i 2015, kao i u ETCC-u 2015.

Kako je najavljeno iz tabora novosadske ekipe, u pripremi je i treći “leon TCR” koji bi mogli da voze ili Slaviša Riđešić ili Stijepo Manenica, koji su takođe testirali u Monci.

1 Comment

Comments are closed.