Langefeld: Podijum na Suzuki je prvi korak ka većim postignućima

Nils Langefeld se na Suzuki prvi put u WTCR karijeri popeo na podijum.

Holanđanin je s “audijem” tima Komtuju stigao do drugog mesta, završivši trku od 26 krugova u sendviču između “hondi” Estebana Gerijerija i Tijaga Monteira.

Put do podijuma Nilsu je olakšan posle silnih kaznenih premetačina izvedenih po startnoj rešetki. Po njega je situacija ispala povoljna: umesto da krene četvrti, u trku je ušao kao drugi.

Štaviše, Langefeld je prvi put u karijeri vodio jednu WTCR trku, i to na stazi na koju je ove godine prvi put došao.

On je iskoristio borbu svog timskog kolege Frederika Ferviša s Gerijeriem, poveo je i na čelu je proveo dva kruga, ali je pogrešio na poslednjoj krivini u drugom krugu i Gerijeriju se otvorio prostor da se vrati na vrh.

Argentincu nije bila potrebna druga šansa, a Nils je bio i pomalo frustriran što je tako lako ostao bez vođstva: “Svakako ima i frustracije, ali ne smem da zaboravim koliki sam put prešao ove sezone. Bilo je mnogo razočaranja i nisam tako dobar u generalnom, ali sam imao potencijal cele sezone. Imao sam malo malera i zahvalan sam što sam sada na podijumu. Zaista sam srećan što sam tu i to je prvi korak ka još većim postignućima, barem se nadam.”

“Trka je bila fantastična, šteta zbog te moje male greške, ali tu se radi i o poznavanju staze. Prvi put sam ovde vozio po suvom, tako da na kraju sve i nije bilo loše. Zadovoljan sam drugim mestom i nadam se da će toga biti još.”

Na treninzima i na prvim kvalifikacijama – a sve je to voženo po kiši – Langefeld i njegov “audi” beležili su odlična vremena, pa su plasmani u tim sesijama bili prvo, sedmo i četvrto mesto. Nepoznavanje Suzuke Nils je kompenzovao pripremajući se na simulatoru.

“Trkanje na simulatoru postaje sve realnije i puno vežbam u njemu. Vozim virtuelna takmičenja, to pomaže kod mesta za kočenje. Kad je staza suva, morate da se oslonite na iskustva sa trka u simulatoru i to mi jeste pomoglo.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*