Langefeld prelazi u nemački GT3 masters, ostaje mu Audijeva podrška

Holandski automobilista Nils Langefeld neće biti deo Svetskog kupa turing automobila 2020, ali je obezbedio sebi sedište u nemačkom GT3 mastersu.

Od 2008, kad je započeo profesionalnu trkačku karijeru, on je prošao kroz Suzuki svift kup, Klio kup, Seat leaon Evrokup, a najbolje performanse pokazao je u TCR Nemačka, gde se dve godine zaredom borio za titulu.

Prošlu sezonu proveo je u WTCR uz podršku Audi sporta, a nemački gigant podržaće ga i u novoj seriji koju je odabrao. Langefeld će se trkati za ekipu T3 motorsport za volanom “audija R8 GT3”, a timski kolega biće mu 20-godišnji Maksimilijan Pol.

“Veoma sam srećan i ponosan na ovaj iskorak u mojoj trkačkoj karijeri. Kad pogledam gde sam bio kao dečak i gde sam sada, mogu samo da kažem da sam ostvario svoj san”, prokometarisao je Langefeld.

“Novo poglavlje u mojoj karijeri svakako je veliki izazov, a prelazim i na auto sa zadnjom vučom. Očekujem da ću se brzo navići na to, a predstoji nam i nekoliko testova. Posebno se radujem gostovanju na Zandvortu, pred mojom publikom i jedva čekam da sezona počne”.

Za GT3 masters prijavljeno je 34 automobila, a predviđeno je da se odveze sedam vikenda. Za jul su planirana dva testa, a sezona bi trebalo da počne 31. jula na Lauzicringu.