Lazarević posle Mizana: Noćna trka je bila fascinantna, žao mi je što je nisam izvezao do kraja

Srpski automobilista Jovan Lazarević završio je učešće na pretposlednjem vikendu Porše karera kupa Italija u Mizanu.

On je u kvalifikacijama postavio 15. vreme, dok je u trci 2 krenuo sa 21. pozicije.

“U kvalifikacijama je tri puta istaknuta crvena zastava i to me je sprečilo da napravim bolje vreme. Taman kad bih ušao u ritam, sesija je prekidana. Ipak sam startovao dobro, brzo se probio na 11. mesto, ali je onda došlo do kontakta sa Zagerom, što me je izbacilo u šljunak”, objašnjava mladi Kraljevčanin dešavana iz trke 1.

Posle izletanja, Lazarević se vratio na stazu, ali je za taj incident dobio kaznu prolaska kroz boks. Posle odrađene kazne, uvideo je da nešto nije u redu sa servom, pa je bio prinuđen da odustane šest krugova pre kraja.

“Danas sam otišao kod sudija sa onbord snimkom i kazna je povučena. Ta naknadna odluka meni ne znači ništa, ali sam isterao pravdu. Trkali smo se noću i vidljivost je bila slaba, Zager me prosto nije video”.

U drugoj trci je pred Jovanom bio teži posao, jer je startovao sa još niže pozicije.

“Ponovo sam dobro krenuo, ali sam imao kontakt sa Monakom i okrenuo se. Na sreću, ovog puta nije bilo većih posledica, pa sam uspeo da se održim na 12. poziciji. Na kraju mi se upalila kočnica, valjda sam je preforsirao u žaru borbe, ali sam ipak završio trku”.

Utisak našeg trkača iz Mizana je da je veoma zanimljivo trkati se po mraku.

“Trka je bila fascinantna. Veoma mi je žao što nisam uspeo da je odvezem do kraja. Bilo je to potpuno novo, uzbudljivo iskustvo”.

Lazarevića do kraja sezone očekuje još jedan trkački vikend, za dve nedelje u Monci.