Leb: Čilton će osnažiti SLR tim

Posle prošlogodišnje debitantske kampanje Sebastijan Leb rejsinga u turing trkanju, u kojoj je njegov vozač Mehdi Benani osvojio drugo mesto u kategoriji privatnih takmičara, francuski tim za dolazeću WTCC sezonu prijavljuje čak tri “sitroena C-elize”.

Najnoviji, treći pilot je turing rutiner Tomas Džejms Čilton. Njegov dolazak u Sebastijan Leb rejsing očekivan je već nedeljama, a danas je dobio i zvaničnu potvrdu. Tridesetogodišnji Englez je u WTCC-u nastupao za ekipe Arena motorsport, RML i ROAL motorsport, a boje tima iz Alzasa braniće zajedno sa Benanijem i Gregoarom Demustijeom. U šampionatu će tako i definitivno biti pet “sitroena”, dva fabrička i tri privatna.

“Cilj je da naša ekipa svake godine izvodi jedan korak napred”, prokomentarisao je Leb. “To je bio slučaj prošle godine kada smo ušli u Svetski turing šampionat, tako će biti i ove sezone, imamo nov reli program i tri automobila u WTCC-u.

ev_opt
Čilton je u WTCC-u dosad vozio “ford fokus” i “ševrolet kruz”

“S Tomom Čiltonom uz Mehdija i Gregoara imamo iskustvo, efikasnost i mladost. Sastavili smo solidnu postavu, imamo Britanca, Marokanca i Francuza. To pokazuje da postajemo zaista internacionalna ekipa.”

“Tom veoma dobro poznaje ovaj šampionat i već je pokazao koliko je konkurentan. Znam šta govorim jer sam se trkao s njim. Drago mi je što mogu da mu poželim dobrodošlicu, on je definitivno donosi novu vrednost našoj ekipi”, poručio je devetostruki WRC šampion, sada trkač Pežoa u kros-kantri relijima.

Pored toga što ima tri “C-elizea” u Svetskom turing šampionatu, Sebastijan Leb rejsing utvrđuje poslednje detalje svog takmičarskog projekta u Porše 911 GT3 kupu. Ekipa se ove godine prvi put bavi i relijem – ima jedan “sitroen DS3 R3” u Juniorskom svetskom prvenstvu, kao i “pežo 208 T16”, koji će učestvovati na nekoliko WRC-2 rundi.