Lojhter ponovo pobednik na Nirburgringu, ovog puta na rundi VLN serije

WTCR pilot Benjamin Lojhter i njegov suvozač Andreas Gilden osvojili su šestu trku VLN endurans serije održanoj proteklog vikenda na Nirburgringu Nordšlajfe.

Postava “golfa” #10 ekipe Maks Kruze rejsing trijumfovala je u TCR klasi na četvoročasovnoj trci, prešavši 23 kruga prosečnom brzinom od 137,323 km/h i stigla je do svoje druge pobede u sezoni.

Time su Lojhter (osvajać trke 3 nemačke WTCR runde 2019) i Gilden ublažili razočaranje sa prethodne, avgustovske pete VLN runde, u kojoj su oba Maks Kruze “golfa” odustala zbog tehničkih defekata. Oni su u subotu izvezli i najbrži krug trke u vremenu 8:58.711 (prosek: 162,775 km/h).

Pobednički TCR tandem završio je na apsolutno devetnaestoj poziciji među 126 klasifikovanih posada, dok je dvadeset automobila odustalo.

Do drugog mesta u klasi stigao je “audi RS 3 LMS” koji su vozili Norvežani Šjerin, Guldbrandsen i Estvold. Oni su startovali s pol-pozicije, a na cilju su zaostajali 4 minuta 8 sekundi i 829 hiljaditih za slavljenicima. Norveški “audi” rangiran je kao 21. apsolutno.

Daljih dva minuta i 40 sekundi kasnio je drugi Maks Kruze “golf GTI”, u kojem su Švajcarkinja Jazmin Prajzig i Nemac Loris Prates dospeli do trećeg stepenika podijuma.

U TCR klasi je na subotnjoj trci startovalo pet automobila. “Kupra” Matilda rejsinga s posadom Vazel-Jerli klasifikovana je kao četvrta, uprkos problemu s menjačem, a na cilj je stigla krug posle pobednika.

U istom krugu završila je i “opel astra TCR” Lubner motorsporta, sa švajcarsko-finskim tandemom Fegeli-Kariste za volanom.

Lojhtera već idućeg vikenda očekuju WTCR obaveze u “golfu” Sebastijan Leb rejsinga, a sedma runda dugoprugaške VLN serije biće održana 28. septembra.