Lopes i Đirolami traže angažman za WTCR 2019?

Sajam Nautike

Trostruki WTCC šampion Hose Marija Lopes i bivši vozač Polstar Cijan rejsinga Nestor Đirolami nisu odustali od trkanja na svetskoj turing sceni.

Lopez trenutno vozi Formulu E i Svetski endurans šampionat, ali su mu dani u turingu itekako ostali u lepom sećanju.

“Tri godine u WTCC su bile najbolji period u mom životu. Samo podijum na Le Manu može tu da konkuriše. Turing mi je dao šansu da se vratim u Evropu, stekao sam mnogo dobrih prijatelja, upoznao sjajne momke kakav je Norbert Mihelis… Definitvno bih voleo da se vratim tamo”, rekao je Argentinac za TouringCarTimes.

“U Formuli E sam imao mnogo pehova i moja budućnost tamo nije bila izvesna. Sada nisam tako blizu da se vratim u turing kao prošle sezone, ali razmišljam o tome. Trkanje je moj posao, strast i život. Ako i budem morao da napustim Evropu, uvek mogu da se vratim trkanju u Argentini”.

Photo Francois Flamand / DPPI.

Njegov zemljak Nestor Đirolami bio je prisutan na Suzuki, kad je WTCR gostovao tamo, i neminovno se nametnulo pitanje da li to znači da ga možemo očekivati na startu sezone 2019.

“Kad sam ušao u WTCC mislio sam da tu i ostanem, ali nisam mogao da nađem angažman za WTCR 2018. Otišao sam u Japan da se vidim sa bivšim kolegama i pozdravim ih, bilo je sjajno trkati se sa njima”.

Đirolami je na Suzuki bio gost Estebana Gerijerija, a neki mediji su ga “videli” za volanom “pežoa” u WTCR 2019, jer se ove sezone takmiči u Argentini kao fabrički vozač ove ekipe.

“Analiziraču sve mogućnosti i biću spreman za svaku potencijalnu ponudu koja može da stigne”, dodao je on.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two × 3 =