Lopes može na Le Man, Leb može na Dakar, Ma ne može u Formulu E

Razgovarajući sa izveštačem francuskog LePointa, direktor Sitroen rejsinga Iv Maton nagovestio je kako bi reagovao na želje svojih WTCC vozača da se okušaju u nekom drugom šampionatu ili takmičenju.

Prvo je razmotren slučaj Hosea Marije Lopesa, koji ne skriva svoju zainteresovanost za trke izdržljivosti i voleo bi da nastupi na 24 časa Le Mana. Maton se ne boji da bi legendarna maratonska trka mogla da poremeti Argentinčeve prioritete i odvuče ga u druge vode. Barem ne u neposrednoj budućnosti.

„Pečito je lojalan. Znam da je zahvalan Sitroenu, koji mu je pomogao da se vrati na svetsku pozornicu. Siguran sam da će se za nas trkati i iduće godine. Ove godine smo mu već dopustili da se trka na jednoj rundi Brazilskog stok šampionata (inauguralna trka sezone, o kojoj smo pisali ovde).

bueno_lopez bueno, lopes
„Ako kalendar i marka za koju bi se trkao na Le Manu budu kompatibilni, prihvatio bih da Lopes startuje na 24 časa Le Mana. Uostalom, Leb je to izveo 2005. godine, kada je bio vozač našeg fabričkog reli tima“, podsetio je Maton.

Fenomenalni Seb je na Le Manu startovao i 2006. godine, ali je tada u Svetskom reli šampionatu zvanično bio vozač „sitroen ksare“ belgijske ekipe Kronos, pa Maton taj slučaj i ne pominje. Inače, direktor Sitroen rejsinga spreman je za slučaj da Leb poželi da se oproba na Dakar reliju.

MOTORSPORT - Rally Dakar 2014 P-20150109-00352_HiRes JPEG 24bit RGB News„To je još jednostavnije pitanje, pošto bi se to dogodilo sa brendom koji je deo PSA grupe (Pežo). Štaviše, u to doba godine ništa se ne dešava u Svetskom turing prvenstvu, nema ni testiranja ni trka.“

U sezoni 2015/16 DS će kao brend biti i zvanično uključen u šampionat Formule E, u partnerstvu sa ekipom Virdžin rejsing. Dosadašnji vozač Sem Berd zadržaće svoje mesto u timu, ali će biti potrebno pridodati mu i kolegu. Maton ne otkriva ko bi to mogao biti.

„Taj proces je još u toku. Kao i kod tehničkih aspekata, i u toj stvari radimo zajednički. Virdžin se bavi kontaktima i pregovorima, a zatim ćemo odabrati zajedno. Naša je zamisao da zadržimo Sema Berda i da obezbedimo usluge još jednog vozača.“

_l0u7633 511388Pošto je Sitroenov azijski adut Ma Ćinghua, osvajač dve WTCC trke, nekada bio F1 rezervista i test pilot, razumljivo je da on gaji ambicije da ponovo sedne u kokpit jedne formule, makar i električne. Međutim, Kinez za angažman u Formuli E nema blagoslov svog šefa.

„Jeste, Ma je kazao da je zainteresovan, ali to je perspektiva o kojoj se može razmišljati za dve godine, a ne iduće sezone. Prerano je za njega da se takmiči u dva šampionata istovremeno. Što se nas tiče, želimo da on ostane usredsređen na turing automobile“, poručio je Iv Maton.

Primetimo i to da se šef trkačkog odseka Sitroena nijednom rečju nije osvrnuo na već dogovoreni start Ivana Milera na francuskoj rundi FIA relikros prvenstva sveta. Možda i zato što će se četvorostruki WTCC šampion u toj avanturi naći za volanom „pežoa“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*