Lopes “nije optimalno spreman”, ispao iz Audi postave za 24 časa Spa-Frankoršampa

Trostruki turing šampion sveta, Hose Marija Lopes, ispao je iz postave Audija za predstojeću trku 24 časa Spa, koja se vozi u okviru Blanpan GT endurans kupa.

Argentinac je trebalo da nastupi u “audiju R8 LMS” ekipe Montalplast zajedno sa Kristoferom Mizom i Rikardom Felerom i to bi mu bila prva GT trka za skoro deset godina.

U sklopu priprema za maraton u Ardenima, Pečito je početkom meseca dva dana testirao “R8 LMS”.

Međutim, ove nedelje je saopšteno da će se umesto njega u tom automobilu naći Audijev DTM pilot Džejmi Grin.

Prema navodima Audija, do “leteće izmene” je došlo zato što Argentinac nije osećao da je optimalno spreman za 24-časovnu trku u automobilu koji mu je nov.

Šef klijentskih programa Audi sporta Kris Rajnke izjavio je: Bilo bi nam drago da u nekom kasnijem trenutku radimo s Lopesom u klijentskom trkačkom projektu, uz odgovarajuću pripremnu fazu.

Montalplast “audi” je jedan od četiri koje je kuća iz Ingolštata nominovala za osvajanje poena na Spa 24H u Interkontinentalnom GT čelendžu. Preostale “oficijelne” “R8 LMS” na Spa dovode ekipe WRT (dva) i Sentelok (jedan).

Lopes je fabrički vozač Tojote u LMP1 kampanji, u kojoj je stigao do zvanja WEC viceprvaka sveta. Tokom 2018/19 on se takmičio i u Formuli E, u kojoj je u 13 trka osvojio samo tri boda.