Loti: Dva nova brenda ulaze u TCR od maja 2018.

TCR osnivač i promoter Marčelo Loti potvrdio je da će se dve nove automobilske marke priključiti sve dužoj listi brendova koji imaju modele po TCR specifikaciji.

Loti je tu izjavu dao na trkama TCR Internacionalne serije na Ošerslebenu, ali nije ulazio u detalje, niti je otkrio o kojim je proizvođačima reč.

Ipak, na stazi kraj Magdeburga zapaženo je prisustvo gostiju iz Japana, predstavnika Tojote, Mazde i Honde. Kako je Honda aktivna u TCR konceptu od prvog dana, posredno se može zaključiti da će se u TCR areni 2018. naći modeli Tojote i Mazde.

“Mogu da potvrdim da će se, osim Hjundaija, dva nova brenda pridružiti iduće godine”, kazao je Loti za TouringCars.net. “Verovatno neće biti spremni za sam start sezone, pa ćemo ih videti kako prijavljuju automobile otprilike u maju.”

Prema Lotijevim rečima, dva proizvođača trenutno prolaze kroz faze procesa potrebne da bi konačno podneli prijavu za ulazak u TCR i da bi njihovi modeli bili homologirani po odgovarajućem tehničkom standardu.

Osnivač TCR koncepta osvrnuo se i na razvoj “hjundaija i30 N TCR”, koji je nedavno imao produženi trkački test na 24h Mizana, gde nije nastupio u TCR klasi. Taj auto u svojoj konačnoj verziji treba da bude isporučen prvim kupcima tokom decembra 2017.

“Hjundai trenutno nastupa sa svojim automobilom u drugoj kategoriji, jer on trenutno nije homologiran kao TCR. Nemamo preciznija saznanja o performansama tog automobila, niti o njegovoj trenutnoj tehničkoj specifikaciji”, dodao je Loti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


ten − three =