Loti se sastao sa ekipama TCR UK: Odložena promocija serije, definisane nagrade

Tvorac i vlasnik TCR koncepta Marčelo Loti sastao se sa ekipama koje će učestvovati u nedavno osnovanoj seriji TCR Velika Britanija.

Oni su diskutovali o šampionatu koji počinje na Silverstonu za Uskršnji vikend.

“TCR Velika Britanija će biti uspešan isto onoliko koliko i druge serije, kao što je TCR Nemačka”, rekao je Loti i obavestio ekipe o brojnim dešavanjima u TCR svetu.

Za kraj prve sezone na Ostrvu najavljene su i nagrade: najbolji vozač i ekipa će dobiti besplatno učešće u TCR Velika Britanija 2019. Vozači sa DSG automobilima iz Folksvagen grupe boriće se za DSG trofej, a najbolji u toj kategoriji dobiće besplatnu nadogradnju za sekvencijalni menjač u vrednosti od 20.000 evra.

Rečeno je i da je dosta britanskih timova zainteresovano za učešće u novoj seriji, ali je i između četiri i šest automobila iz Evrope želelo da se nađe na startu.

Među različitim pokrenutim temama, našli su se i briga ekipa zbog troškova takmičenja i predlog o smanjenju testiranja. Odlučeno je da se nekoliko planiranih sesija otkaže kako bi se smanjili troškovi, a Loti je informisao timove da će im zbog toga startnine biti subvencionisane, kako bi se ublažio pritisak na budžete.

Druga odluka je da se odloži TCR UK medija dan, planiran za 6. mart, jer se on podudara s medija danom Ženevskog sajma automobila, pa bi mnogi proizvođači bili sprečeni da dođu na britansku promociju. Ekipe su se sa tim složile, jer nekoliko njih nije uspelo da pripremi automobile, dogovori vozače i sponzore, pa im je dodatno vreme dobrodošlo.

Dešavanja na Silverstonu 6. marta nisu potpuno otkazana, ali to će sada biti samo test dan za TCR Velika Britanija.

“Velika Britanija, Italija i Nemačka će biti tri zemlje sa najsnažnijom tradicijom turing trkanja, pa sam siguran da će TCR UK postati još jedno uspešno TCR takmičenje”, dodao je Loti. “Uživao sam na sastanku i u razgovorima sa ekipama o tome kako bi one želele da nastavimo sa određenim aspektima prvenstva. Rasprava o testovima je sjajan primer koji je pokazao kako možemo da radimo zajedno i da smanjimo budžete”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 × five =