Loti spreman da reaktivira TCR Internacionalnu seriju ako WTCR ne opstane posle 2019.

Pošto je WTCC i zvanično prešao na TCR koncept i postao WTCR, Marčelo Loti je otkrio da njegovi početni pregovori sa FIA nisu vođeni na tu temu, već o uspostavljanju okvira za regionalne TCR serije širom sveta.

Odnosi Međunarodne automobilske federacije i italijanskog promotera dugo su bili daleko od idiličnih. Podsećamo da je izvorno ime Lotijevog novog i – ispostaviće se – trijumfalnog turing koncepta bilo TC3, ali je onda morao da ga promeni, jer se direktno naslanjalo na nomenklaturu Federaciji omiljene “turing piramide” – TC1, TC2, itd.

Pamtimo i kako je TCR Internacionalna serija na isteku 2016. godine praktično prognana iz Makaua, te zbrku koja je nastala kada je Marčelo najavio Monako kao jednu od rundi kalendara 2017. Doznavši za to, auto-klub Kneževine oglasio se saopštenjem u kome se tvrdilo da oni nikada nisu bili ni konsultovani o mogućnosti da se Lotijev šampionat vozi u sklopu F1 gran pri vikenda. Uopšte nije nemoguće da je mig za ovakve poteze organizatorima Velikih nagrada Makaua i Monaka stigao iz Pariza.

Ipak, Italijan je tražio neki modus vivendi sa Federacijom, kako ga ova ne bi sabotirala u daljim poduhvatima i s njom je uspeo da nađe zajednički jezik . Najpre im je – on kaže bez ikakve naknade – ustupio pravo da jednu i samo jednu godinu koriste TCR tehniku u Evropskom kupu turing automobila, inače takmičenje 2017. ne bi bilo ni voženo.

Insistirajući na tome da ne želi rat sa FIA, Loti je partnera za razgovor tražio u Žanu Todu, predsedniku Federacije. Dok je TC1 koncept išao ka svojoj neminovnoj propasti, TCR se pojavio kao jedino realno rešenje za opstanak jedine globalne svetske turing serije – a organizator ipak nije želeo da je pusti da zamre.

Zato je Marčelo krajem oktobra zvučao onako ubeđeno kada je za naš portal kazao da zna da je on rešenje za WTCC. Stvar je, kao što sada znamo, razrešena tako što je Loti prodao Federaciji licencu za korišćenje TCR tehnike u novostvorenom FIA WTCR, sa rokom trajanja od dve godine.

Italijanski menadžer sada tvrdi da je prethodnih pet ili šest meseci sa FIA držao komunikaciju sa FIA, ali da su tema bila tehnička pravila, a da ideja o davanju prava FIA i Eurosportu za u cilju stvaranja WTCR kupa nije bila ni na horizontu.

“Kad smo započeli razgovore sa FIA, to je više imalo veze sa regionalnim serijama”, kaže Loti za TouringCars.net. “Ali, nakon predloga da se pozabavimo internacionalnom scenom, meni je bilo jasno da će doći kod nas”.

Iako je ranije zvanično tvrdio da nije bilo direktnog dijaloga sa FIA u ranim TCR godinama, Loti sada kaže je Federacija ispala “veoma fer” prema njemu kad su u pitanju predlozi o saradnji.

“Imali smo otvorene razgovore sa FIA oko pola godine, ali oni u početku nisu bili usmereni prema internacionalnom nivou. Morali smo da budemo jasni sa FIA kako bismo zaštitili naša prava. Dogovor sa Federacijom je ispao vrlo pošten, i moram reći da je kraj TC1 ere bio veoma važan da bismo celu stvar zaključili. Oni su savršeno razumeli našu poziciju i bili su korektni”.

TCR pravila licencirana su Eurosportu i Federacji do kraja 2019. godine, kad se očekuje da Eurosport pokuša da oživi WTCC za 2020. godinu. Taj budući WTCC bi, prema FIA zamisli bio ponovo avangardan i samim tim (pre)skup, jer bi podrazumevao nešto čak ekstravagantnije i od Klase 1 – mnogo karbonfibera i verovatno hibridni pogon.

Zato Loti gleda u budućnost i posle 2019. TCR Internacionalna serija neće se voziti u naredne dve sezone, a on sam baviće se promocijom svih ostalih TCR takmičenja, na kontinentalnom, regionalnom i nacionalnim nivoima. Za slučaj da “ljubav” sa FIA ne potraje od 2020. nadalje, Italijan je spreman da reaktivira svoju globalnu seriju.

On veruje da je za sam TCR koncept bitno da postoji jedna internacionalna serija vrhunskog nivoa koja bi se vozila po tim pravilima i zato nagoveštava da će se internacionalna platforma održati i posle isteka ugovora sa Eurosportom i FIA.

“Imamo mnogo serija širom sveta, a sa tačke gledišta menadžmenta, TCR Internacionalna serija bila je veoma važna za promociju TCR koncepta. OK, sad će to biti WTCR, ali mislim da ćemo i posle te dve godine zadržati međunarodnu platformu i da ćemo verovatno naći novog promotera. TCR je svetska platforma, pa su nam potrebni ovakvi događaji i različiti nivoi TCR takmičenja”, prokomentarisao je Loti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eighteen − 17 =