Ma Ćinghua u karantinu zbog Korona virusa

Photo Jean Michel Le Meur / DPPI

Vozač “alfa romeo đulijete” u Svetskom kupu turing automobila 2019, Ma Ćinghua, nalazi se u 14-dnevnom karantinu u Meksiko sitiju.

Kineski automobilista, svojevremeno i WTCC vozač Sitroen rejsinga, stigao je u Meksiko dve sedmice pre tamošnje trke Formule E, serije u kojoj vozi za tim NIO 333.

Lokalne vlasti zadržale su ga u karantinu poštujući proceduru propisanu zbog izbijanja epidemije izazvane Korona virusom.

E-pri Meksiko sitija vozi se 15. februara.

Kako je saopštila kineska ekipa NIO 333, Ma je u Meksiko doputovao 2. februara “iz odgovornosti prema šampionatu i ljudima uključenim u Formulu E”.

Posle trkačkog vikenda Formule E u Čileu, članovi tima NIO 333 vratili su se u Šangaj i tamo proslavili kinesku novu godinu. Ekipa tvrdi da su svi u dobrom zdravstvenom stanju.

“Svi članovi tima ostali su kod kuće u Šangaju tokom produženih praznika, a prema savetu Vlade u vezi sa epidemijom Korona virusa.”

“Svi se osećaju dobro i zdravi su i trenutno se pripremaju za iduću rundu šampionata, e-pri Meksiko sitija.”

Svetska zdravstvena organizacija proglasila je vanrednu situaciju na globalnom nivou zbog Korona virusa.

Reagujući na tu činjenicu, organizator Formule E već je odložio e-pri Sanje, kinesku rundu šampionata.

Postoji mogućnost da ova trka ipak bude održana u nekom drugom terminu, po eventualnoj normalizaciji stanja, da bude u potpunosti otkazana, ili zamenjena duplim takmičarskim programom, najverovatnije u Njujorku.