Magnus prvi, Audiju 1-2 na prekinutom drugom WTCR treningu

Belgijanac Žil Magnus izvezao je najbrži krug na poslednjem pretkvalifikacionom treningu WTCR runde na Zolderu.

Vozač Komtuju “audija” zaustavio je štopericu na 1:36.065, čime je dotle vodećeg timskog kolegu u identičnom automobilu pomerio na drugo mesto, nadmašivši ga za 0.137 sekundi.

Treća pozicija pripala je Ivanu Mileru, ovog jutra najbržem piloty “lynk&co03” automobila. Alzaški veteran je nakratko zauzimao i provizorno prvu poziciju na ovoj sesiji, ali je u krajnjem ishodu za najbržim zaostajao 237 hiljaditih.

Odličnu formu Komtuju “audija” na domaćoj stazi potvrdio je četvrtoplasirani Tom Koronel, samo stotinku sporiji od Milera.

Peto mesto zauzeo je “lynk&co03” Teda Bjerka, šest hiljaditih iza Koronela, a šesto mesto pripalo je Žan-Karlu Verneu u Ferarisovoj “đulijeti” (+0.312).

Najbolje rangiranu “hondu” vozio je Atila Taši, koji se smestio na poziciju sedam (+0.395), ispred Jana Erlahera (+0.446) i timskih kolega Nestora Đirolamija (+0.514) i Tijaga Monteira (+0.531), koji su kompletirali top 10 poredak.

Vicešampion serije Esteban Gerijeri rangiran je kao dvanaesti, sa 0.595 zaostatka za najbržim.

Trinaestoplasirani Džek Jang bio je bolje rangirani vozač “renoa megan” Vuković motorsporta.

Sva četiri “hjundaija” završila su u donjem domu poretka: Luka Engstler na poziciji 14, šampion Norbert Mihelis bio je 18, a Gabrijeleu Tarkviniju i Nikiju Katsburgu pripala su mesta 20 i 21.

Najbolje rangiranu “kupru leon kompetision” vozio je Mikel Askona, petnaesti u konačnom poretku sesije.

Drugi trening prekinut je na oko dva minuta pre isteka predviđenih pola sata i nije nastavljan. Za to je “zaslužan” Jang, čiji se “reno” okrenuo i stao na izlazu iz prve krivine i više nije mogao da se pokrene.

WTCR pilote na Zolderu očekuju kvalifikacije sa startom u 14 sati.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*