Makau: Haf vozi za rekord, Avila i Ma za titulu u TCR Kina

Velika nagrada Makaua održava se i ove godine, mada je njeno 67. izdanje iz poznatih razloga u priličnoj meri lokalna stvar i rezervisano je za lokalne, te pilote iz Kine i Hong Konga. Ipak, ne isključivo za njih…

Na rasporedu je pet takmičenja, jedno od njih je trka Makau Guja, što je zvaničan naziv za najznačajnije turing nadmetanje vikenda.

Osim toga, voze se i dva GT kupa, jedan turing kup i Gran pri Makaua Formule 4. Sve kategorije imaće subotnju, kvalifikacionu trku od 8 i nedeljnu, glavnu od 12 krugova.

Turing trka Makau Guja istovremeno je finalna runda TCR šampionata Kine i na provizornoj startnoj listi nalaze se 33 takmičara.

Kineskom patriotskom ponosu sigurno će goditi što titula može pripasti samo vozaču jedne od nacionalnih automobilskih marki, Lynk&Co ili MG.

Za krunu se bore dvojica trkača: Ma Ćinghua je adut klijentske Lynk&Co postave Timvork motorsport. U Makau dolazi kao lider serije sa 139 bodova. Za MG se bori Rodolfo Avila, trkač iz Lisabona koji se takmiči s licencom Makaua i koji za kineskim konkurentom zaostaje 8 poena.

Pomenuta dva brenda osvojila su svih 10 dosadašnjih trka TCR Kina: prvo je Lynk&Co postigao niz od pet vezanih pobeda, a zatim je MG odgovorio istom takvom serijom.

Iako kineski automobili u 2020. rezultatski dominiraju, raznovrsnost tehnike na trci Makau Guja biće impresivna. Brojčano dominira Audi (čak 12 automobila), sledi Honda sa šest “sivika” različitih generacija, pa MG, Lynk&Co i Folksvagen sa po četiri vozila. Spisak kompletiraju dve “kupre” i jedna Ferarisova “alfa romeo đulijeta”.

Internacionalnih zvezda zbog pandemije nema, uz jedan, ali vredan izuzetak. Rob Haf, WTCC šampion i od ove godine TCR prvak Skandinavije pridružio se MG timu s jasnom namerom da poboljša sopstveni rekord i deseti put osvoji turing trku na ulicama Makaua.

Makau je inače zaključan od početka godine i samo je zahvaljujući posebnim izuzecima od zvaničnih mera omogućeno da se 67. Velika nagrada uopšte održi. Poput svih takmičara, zvaničnika ili mehaničara koji ne žive u ovom gradu, i Haf je morao da bude u 14-dnevnom hotelskom karantinu, ali sve će se to isplatiti ako u nedelju bude slavio.

Photo Florent Gooden / DPPI

Englez je kazao: “Osvojio sam TCR Skandinavija i još jedan pokušaj da osvojim svoju desetu trku u Makauu biće lep način da zaokružim godinu. Mislim da sa “MG 6″ imam dobru šansu, auto se moćno pokazao u svojoj prvoj punoj sezoni u TCR Kina. Ipak, neće biti lako.”

“Auto mi je nov, nisam ga nikada vozio, mada je to ionako bio plan. Prvi put ću sesti za njegov volan u Makauu, na prvom treningu, što je uzbudljiv način da se jedan automobil upozna. Ipak, bio sam uključen u njegov razvoj i znam da ima veliki potencijal”, završio je Rob Haf, čiji će “MG 6” ciljano imati startni broj 10.

On je poslednji put u Makauu trijumfovao 2017. vozeći privatni “sitroen C-elize” TC1 specifikacije. U WTCR danima, osvojio je tri pol-pozicije kao pilot SLR “golfa”, ali nijednu nije pretvorio u pobedu.

I Timvork Lynk&Co je pojačao redove za finale i nastupiće s tri automobila. Ma će dobiti podršku Džejsona Žanga i Sanija Vonga. Ovaj drugi dolazi iz Hong Konga, i bio je šampion TCR Kina 2018. godine. On nikada ranije nije vozio “lynk&co03”.

“Trkanje je intenzivno i ovogodišnji TCR šampionat Kine nije mnogo lakši nego WTCR”, izjavio je Ma.

“Dokazano je da je “lynk&co03″ projektovan i izrađen na svetskom nivou. Njegova pouzdanost, snaga motora i sposobnosti u krivinama vrlo dobro su uravnoteženi i osećam da uvek mogu da forsiram malo više, a da ne preteram.”

“Na prethodnim rundama su nas (MG) konkurenti nadmašivali brojem, mi smo imali dva automobila, a oni četiri. Sada na finalu imamo još jedan auto, ja imam nove timske kolege i siguran sam da će naša “crvena armija” tako dobiti dodatnu vatrenu moć.”

Među učesnicima Trke Makau Guja biće i Euriko de Žezus u “siviku FK8” i Filipe de Soza s “audijem RS 3 LMS”, ljudi koje smo viđali kao goste na turing takmičenjima svetskog nivoa u bivšoj portugalskoj koloniji. De Soza se nije ograničio samo na Makau nastupe, već u karijeri ima čitava 24 FIA WTCC starta.

Donosimo i satnicu završne runde TCR Kina po srednjoevropskom vremenu.

petak, 20.11.
3:30 – 4:05 trening 1
7:55 – 8:30 trening 2

subota, 21.11.
2:45 – 3:05 – kvalifikacije
8:15 – 8:45 – kvalifikaciona trka (8 krugova)

nedelja, 22.11.
4:40 – 5:20 – Makau Guja trka (12 krugova)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*