Mali Đenka debitovao u Tvingu: Od Kreneka sam dobio najam auta, ali sve drugo plaćam sam i ne znam hoću li imati za celu sezonu

Srpski automobilista Mihajlo Mladenović debitovao je prošlog vikenda na internacionalnoj sceni.

On je vozio “reno tvingo” u ESET Tvingo evrokupu na Hungaroringu i već je na kvalifikacijama osvojio dva druga startna mesta za obe trke vikenda. Zatim je bio drugi u trci 1, dok drugi sprint nije završio.

Devetnaestogodišnji Beograđanin ima malo godina, ali bogato trkačko iskustvo i nekoliko titula, a ljubav prema auto-sportu nasledio je od oca, takođe automobiliste, Aleksandra Mladenovića Đenke, pa mu otud i nadimak – Mali Đenka.

“Otac me je uporno odgovarao od automobilizma, iako sam ga ja zavoleo kad sam imao četiri godine, jer sam mnogo vremena provodio s njim na trkalištima. Sa 11 godina sam se okušao u kartingu, a prvi put sam se takmičio u Rental kupu 2016. i osvojio treće mesto. Sa 16 godina sam debitovao u “jugu” i vozio brdske i kružne trke, a sa 18 sam postao viceprvak u kategoriji Mali N. Tada sam bio vodeći do zadnje trke u Kraljevu, kad mi je spao kabl i nisam uspeo da završim trku”, priča Mladenović, koji je osim odličja na krugu 2020. osvojio i šampionsku titulu u juniorskoj i seniorskoj kategoriji na brdu.

Što se tiče učešća u Tvingo kupu, kvalitet mladog trkača prepoznao je dr Jozef Krenek. On je tražio talentovanog automobilistu kome bi obezbedio celosezonski najam za “tvingo” i na inicijativu Lema rejsinga izbor je pao na Mladenovića.

“Krenek je platio najam auta, zato na njemu nosim reklamu za ESET, a moje je bilo da obezbedim sredstva za startarinu, gume, treninge, i naravno odlazak na trke. Pokušao sam da nađem sponzore, ali mi to nije pošlo za rukom. Prvi vikend finansirao je moj otac uz pomoć kuma Mihaila Milenkovića, našeg prijatelja Marka Obradovića i firme Shuttle servis, jer je to šansa koja se ne propušta”.

Mali Đenka je odmah po odlasku u Mađarsku pokazao da je brz, a kvalifikaciono vreme je pomalo uplašilo konkurente, koji voze ovu seriju godinama.

“Dao sam sve od sebe da skrenem pažnju na sebe i nađem potencijalne sponzore. Trebalo mi je malo vremena da se naviknem na zadnju vuču, jer sam do sada vozio samo prednju. Mislim da sam se dobro prilagodio, što sam i pokazao već na prvim treninzima, ali i na kvalifikacijama. Čuo sam da su pričali o meni u šatoru Lema rejsinga, mislim da sam ih iznenadio, a možda i uplašio”.

“U prvoj trci sam stigao na cilj kao drugi, a u drugoj sam vodio dobar deo distance. Napravio sam grešku, pao u plasmanu, ali sam se vratio u igru za pobedu. Tada sam dobio udarac otpozadi od Nika Štefančiča i tu je bio kraj moje trke”, sumira utiske mladi vozač.

Mladenoviću je veliki problem što štetu koja je pričinjena na “tvingu” mora da plati sam.

“Nažalost, ta šteta umnogome utiče na budžet koji smo bili spremni da izdvojimo za sezonu. To dovodi u pitanje moje učešće u nastavku takmičenja, možda već za sledeći trkački vikend, koji je za dve nedelje u Slovačkoj. Nadam se da će mi Lema rejsing maksimalno izaći u susret i pomoći u svakom pogledu”.

Ipak, cela situacija nije demoralisala Mihajla. On se sprema za start na brskim stazama u “jugo hibridu”, a vraća se i u Mali N.

“Na brdu nemam više pravo da vozim “mali N”, pa zato prelazim na hibrid. A na kružnim stazama žarko želim da osvojim titulu, pa se nadam da će mi to uspeti ove godine”, završava on.