Manuel Rojter: Šampionski GT auto imate za 700.000 evra, DTM mora da krene tim putem

Nekadašnji as Opela Manuel Rojter ocenjuje da se DTM fokusirao na inženjerska rešenja i podigao troškove učešća, čime je napravio iste greške kao i neprežaljena ITC serija polovinom devedesetih godina prošlog veka.

Rojter zna o čemu govori. Kao pilot “opel kalibre 4×4” on je bio poslednji ITC šampion 1996, a onda je prvenstvo kolabiralo, jer Alfa Romeo i Opel više nisu mogli da podnesu izdatke koje je iziskivala stalna trka u tehničkom razvoju.

ITC je bio evolucija originalnog DTM-a i njegov praktični naslednik, a vožen je po tadašnjim FIA tehničkim pravilima Klase 1.

Rojter je u DTM karijeri vozio više od 200 trka i istorijski gledano jedan je od najiskusnijih vozača u kategoriji. Osim ITC šampionata, osvojio je i trku 24 časa Le Mana.

Copyright: HOCH ZWEI

Čitav DTM svet uzdrman je najavljenim povlačenjem Audija na kraju sezone 2020. Taj potez ostavlja BMW u svojstvu jedinog aktivnog proizvođača u seriji. Marka iz Ingolštata bila je učesnik svake sezone “novog DTM-a” od 2000. godine naovamo, s tim što je poslednjih 17 godina nastupala kao fabrička ekipa. Audijevi partnerski i klijentski timovi istakli su da su automobili sadašnje Klase 1 (izgleda da u tom imenu ima nečeg baksuznog) sa svojim 2019. uvedenim sofisticiranim 2-litarskim turbo motorima isuviše skupi da bi se s njima moglo trkati bez fabričke podrške.

Kriza koja bi mogla da DTM ugasi i drugi put bila je povod Rojterove analize, iznete 28. maja, na dan 20-godišnjice prve trke obnovljenog DTM-a. Poslednji ITC šampion je za Motorsport.com rekao da je serija izgubila “svoj DNK” i da je ponovila ITC greške dajući prioritet inženjerskim postignućima, dok je zabava navijača bila potisnuta u drugi plan.

“Problem je u tome što je šampionat postao preskup, nismo pronašli dovoljno proizvođača u Nemačkoj ili u Evropi koji bi uskočili u seriju. Takođe, ona je tokom godina postala isuviše podređena inženjerskim prohtevima i udaljila se od osnovnog koncepta postavljenog 2000. godine”, kazao je Rojter.

“To su tačno iste one greške koje je napravio i ITC. U krajnjem ishodu, premnogo, isuviše novca morate da potrošite da biste bili uspešni. Moramo više da se okrenemo dobroj zabavi. Imam ogromno poštovanje prema novim DTM automobilima, ali je sve to preskupo i niko nije zainteresovan.”

“Na kraju krajeva, moramo da se zapitamo zbog čega se vozi ovaj šampionat i prioritet treba da budu navijači. Za navijača nije relevantno da li vozimo zaista sofisticirane četvorocilindarske turbo motore, oni žele da vide dobro, oštro trkanje bez timskih naredbi.”

“Iz kog razloga nam treba visokosofisticirana aerodinamika? Okej, tako bismo mogli da budemo pet ili deset sekundi brži, to je lepo ako vozite kvalifikacioni krug, ali to nije naš sport. Izgubili smo DNK koji je postojao devedesetih ili početkom ovog veka u novom DTM-u.”

Rojter je u toj novoj DTM epohi ponovo vozio za Opel, osvojio je četiri trke i bio viceprvak 2000. godine, a sa scene je sišao krajem 2005, kada se marka iz Riselshajma povukla iz kategorije.

Danas i on spada u penzionisane trkače koji, poput Hansa-Joahima Štuka ili Altfrida Hegera, pozivaju DTM organizatora da prihvati GT3 pravila, jer bi budžeti potrebni za takvo trkanje bili “realni” za timove teško pogođene covid-19 pandemijom.

“GT Masters je jedna od najtežih sprint serija u GT trkanju. Za između 500 i 700 hiljada evra možete da imate uspešan auto koji se bori za titulu – ako imate dva prava vozača. To je potpuno drugi red veličina. To je za mene realna cifra i po mom mišljenju to je put kojim bi trebalo da idemo, jer novca dogodine sigurno neće biti na raspolaganju.”

“Možemo da sanjamo, kao što DTM kaže: ‘ipak, platforma je zaista sjajna, a za pet godina imaćemo hibride’, ili kakve god već automobile, ali morate da razmotrite šta je realno. Moramo da budemo pametni za budućnost i da ovu krizu iskoristimo kao poslednji signal da se kaže ‘dosta’. Moramo valjano da promislimo šta možemo da uradimo, koje su serije privlačne i kako možemo da započnemo novu budućnost posle korone.”