Meklohlin: Ako je ovo kraj moje karijere u Superautomobillima, ja sam potpuno zadovoljan

Postoji mogućnost da je Skot Meklohlin prošlog vikenda na Bathurstu izvezao svoju poslednju trku u Australijskom šamponatu superautomobila i ako je to slučaj, pilot DJR tima Penske će seriju napustiti potpuno zadovoljan.

Meklohlin je i pre “Velike trke” osvojio treći uzastopni naslov u Superautomobilima. Ovogodišnji Bathurst 1000 nije osvojio, ali je na Maunt panorami trijumfovao 2019. i postigao je sve što je u kategoriji želeo.

Njegovo ime je u epicentru ozbiljnih spekulacija jer mu se smeši prelazak u Indikar 2021, i to u celosezonskom angažmanu.

U američkoj formula seriji on će za volanom Penskeovog bolida idućeg vikenda debitovati na ulicama Sent Pitersburga.

Ako bi stalni prelazak u Sjedinjene Države postao stvarnost, Meklohlinu će Bathurst 1000 u 2020. biti poslednja trka u Superautomobilima za dogledno vreme, a možda i zauvek.

Ukoliko je to bila oproštajna trka u kategoriji, ona nije prošla savršeno – sa suvozačem Timom Slejdom završio je peti, ali će za sobom ostaviti bilans u kom stoje tri uzastopna naslova i četvrto mesto na večnoj listi po broju pobeda. Ispred njega su samo legende discipline Džejmi Vinkap, Krejg Launds i Mark Skejf.

Dodatno, njemu je na Bathurst podijumu treći put uručena Medalja Bari Šin. To je godišnja nagrada namenjena vozaču Superautomobila koji tokom sezone ispolji “izuzetno vođstvo, dobar odnos s medijima, karakter, ličnost, privlačnost za navijače, i sportske kvalitete”, a koju dodeljuju specijalizovani novinari. Takmičari ovu medalju smatraju drugim najprestižnijim priznanjem u kategoriji, naravno posle same vozačke titule.

Meklohlin nije bio spreman da otkrije hoće li i dogodine voziti u Šampionatu superautomobila, već je posle Bathursta 1000 izjavio da će – ukoliko je ta trka bila kraj njegovog angažmana – ovu seriju napustiti zadovoljan postignutim.

“Postigao sam sve što sam želeo u Superautomobilima, bez obzira na to kako prođe Sent Pitersburg”, kazao je superstar sa Novog Zelanda.

Foto: Chris Grayten (Getty Images)

“Sada moram da tu Indikar priliku zgrabim obema rukama. Moram da izađem na pistu i da tu stvar vozim najbrže što mogu i da se pokažem najbolje što mogu.”

“Rekao sam da želim da osvojim Bathurst, šampionat i da budem stalno među vodećima. Zaista sam želeo da se popnem na večnoj listi po broju pobeda i pol-pozicija i na to sam istinski ponosan.”

“Ako je ovo i kraj moje karijere u Superautomobilima, ja sam potpuno zadovoljan.”

Meklohlin je priznao da je tokom vikenda na Maunt panorami doživeo i neke prilično dirljive trenutke, među kojima posebno mesto zauzima njegov superpol krug u subotu.

“Mislim da je superpol svakako bio dirljiv. Imate dva minuta samo za sebe na ovom mestu. Bez obzira na to kako vam se auto ponaša, taj momenat je dragocen i neverovatan.”

“Mislim da ove godine sve to znači još mnogo više jer znate koliko je napora iziskivalo od svih da uopšte stignemo dovde. Bilo je trenutaka ove godine kada smo mislili da Bathursta uopšte neće biti.”

“Na kraju je trka vožena, Šejn van Gisbergen je osvojio svoj prvi Bathurst, Gart Tander svoj četiristoti, ili ko zna koji. To je sjajno.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*