Meklohlin: Da li ću preći u Naskar? Neka to odluči Penske

Aktuelni šampion Superautomobila Skot Meklohlin nedavno je obnovio ugovor sa DJR timom Penske, u čijem “ford mustangu” dominantno grabi ka drugoj uzastopnoj tituli u najvažnijoj seriji u Australiji.

Novozelandski vozač nikada nije skrivao da ima ambiciju da se oproba i u kategorijama van Australije, misleći pre svega na američki Naskar kup.

Sebi je pre eventualnog prelaska preko Pacifika zadao dva cilja: da osvoji naslov u Superautomobilima i da pobedi na Bathurstu 1000. Prvo je ispunio, drugo još ne.

Govorilo se da bi se Meklohlin mogao otisnuti put Sjedinjenih Država možda već 2020, pogotovu ako u oktobru trijumfuje na znamenitom Bathurstu.

Taj potez je sada skinut s dnevnog reda, jer ga je novi ugovor učvrstio u statusu vozača Superautomobila i iduće sezone, zajedno s timskim kolegom Fabijanom Kultardom.

Bila je obostrana odluka da produžmo ugovor u Superautomobilima”, ispričao je Meklohlin.

O Americi se nije mnogo govorilo. Hteo sam da osiguram svoju budućnost, znao sam da taj trenutak dolazi, hteo sam da to obavimo i da znam šta će se dalje dešavati.”

Nije bilo razmišljanja hoću li potpisati, nisam imao ni o čemu da brinem.”

U novom ugovoru nema nikakvih posebnih preduslova za eventualni Meklohlinov prelazak u Naskar posle 2020. i 26-godišnji vozač iz Krajstčerča odluku o svojoj budućnosti van Australije prepušta Penskeovom timu.

Koliko shvatam, moram da budem usredsređen na ono što radim u Australiji. Dakle, može da se desi da ću tu još gnjaviti ljude. Ili bih mogao da odem negde drugde, nisam siguran.”

To potpuno zavisi od ekipe. Ako me pozovu, pozovu. Ako ne, nastaviću ovako. Imam sjajan posao u Australiji i uživam u svom životu.”

Rodžer Penske poseduje i Naskar tim sa trojicom vozača i već je ranije stavio do znanja da Meklohlinu ne bi dopustio odlazak iz Superautomobila dok za njega ne pronađe odgovarajuću zamenu.

Takođe, Penske je najavio da Novozelanđanina ne bi ni pustio pravo u Naskar, već bi ga najpre proveo kroz odgovarajuće nižerazredne pripremne serije pre nego što bi mu poverio volan kup “ford fjužn” automobila.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eighteen − nine =