Meklohlin nepovređen u udesu siline 43G na kvalifikacijama za Gold koust 600 (VIDEO)

Aktuelni i najverovatniji budući šampion Superautomobila Skot Meklohlin doživeo je težak udes na kvalifikacijama za drugu trku runde Gold koust 600, u kojima je njegov “ford mustang” pretrpeo udarac u betonski zid siline 43 G.

Meklohlin je ovog vikenda je mogao da obezbedi titulu prvaka za 2019, a u vreme udesa držao je provizornu pol-poziciju. Očešavši unutrašnji zid na šikani, on je bio odbačen u zid s druge strane piste, a “mustang” se istovremeno prevrnuo na bok.

Novozelanđanin je izašao iz slupanog “forda” uz pomoć zvaničnika i kolege i zemljaka Šejna van Gisbergena, koji se odmah zaustavio da pomogne suparniku.

Uzdrmani Skot prebačen je u lokalnu Univerzitetsku bolnicu radi provera zdravstvenog stanja, odakle je ubrzo otpušten jer je magnetnom rezonancom utvrđeno da je u udesu prošao nepovređen.

Izmereno je da je njegov prvi udarac u zid imao silinu od 31,5 G, a drugi od 42,7 G, pri čemu su i automobil i zid ozbiljno oštećeni.

Incident je označio prerani kraj vikenda za DJR Penske “ford” sa startnim brojem 17, pobednički auto s Bathursta 1000, a u čijoj je postavi pored Meklohlina bio i Francuz Aleksandr Prema.

Kako je ovaj tandem bio prinuđen da samo posmatra drugu Gold koust trku, Meklohlinovo vođstvo u generalnom srezano je za 150 poena. On sada, dve runde pre kraja šampionata, ima 463 boda više od drugoplasiranog Van Gisbergena.

Gold koust 600 trke ovog vikenda osvajali su tandemi Red bul Holden rejsing tima, subotnju Džejmi Vinkap i Krejg Launds ispred Van Gisbergena i Garta Tandera, dok je u nedelju poredak ova dva dvojca bio obrnut.

“To je bio najveći udes u mojoj karijeri, to što sam uspeo da iz njega izađem na svojim nogama priznanje je trudu uloženom u ove automobile”, kazao je Meklohlin. “Sve se desilo veoma brzo, a ja sam još pokušavao da spasim situaciju, verovatno je trebalo da pustim volan. Pretpostavljao sam da sve to izgleda prilično spektakularno i brinuo sam se da me neko ne udari u krov.”

“Hvala sudijama i zvaničnicima koji su mi pomogli, hvala medicinskom timu Superautomobila. Hvala i Šejnu što je stao da proveri kako sam. Zbog razmera udesa, morao sam da odem u bolnicu i da tamo prođem nekoliko testova, ali su mi dali zeleno svetlo i sada jedva čekam da se vratim na stazu. Žao mi je moje ekipe, dali su mi sjajan auto. Tokom iduće nedelje moraće ozbiljno da se potrude da nas spreme za Sendaun, ali oni su najbolji u ovom poslu i siguran sam da ćemo za dve nedelje biti kao novi.”

Ovako je izgledao Meklohlinov jutrošnji udes:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


10 + seven =