Meklohlinov “mustang”, pobednik Bathursta 1000, otpisan za dalje trkanje

“Ford mustang” DJR tima Penske u kojem su Skot Meklohlin i Aleksandr Prema osvojili ovogodišnji Bathurst 1000, a koji je je Novozelanđanin zatim polupao na kvalifikacijama za Gold koust 600, neće se više trkati.

Ekipa je odlučila da svom šampionu na bazi nove, u radionici postojeće šasije izradi novi “ford” za preostale dve runde Superautomobila, Sendaun i Njukasl. Taj auto je prema izvornom planu trebalo da bude napravljen tek za sezonu 2020.

S druge strane, DJR Penske će opraviti polupani “mustang” koji je u Kvinslendu izdržao udarac siline 43G.

On će biti opremljen panelima i motorom koji su bili njegov sastavni deo prilikom pobede na Bathurstu (a potom su demontirani) i povući će ga iz aktivnog takmičenja.

Šasija izudaranog automobila toliko je izuvijana, iskrivljena i oštećena da nije imalo smisla osposobljavati je za trke, kažu u ekipi DJR Penske.

S tim automobilom je Meklohlin otvorio 2019, osvojio rekordnih 18 trka, uključujući i Bathurst 1000. Po izvršenoj restauraciji, “mustang” će biti izložen u sedištu ekipe u Kvinslendu.

Prošlogodišnji Meklohlinov šampionski “ford falkon” verovatno će završiti u američkom sedištu Penske tima, a pre toga u Australiji mora da prođe “deregistraciju” pred zvaničnicima šampionata Superautomobila.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × four =