Menja se BoP procedura za 2019: Na test idu samo automobili sa novom homologacijom

Inicijalni parametri Balansa performansi za sve TCR automobile ove godine će biti ustanovljeni po potpuno novoj proceduri.

Za razliku od prethodnih sezona, na testu na pisti neće morati da učestvuju svi TCR modeli, već samo oni za koje se traži nova homologacija.

U 2019. to podrazumeva pet automobila: “hjundai veloster N”, “lynk&Co 03”, “alfa romeo đulijetu”, “ladu vestu” i “reno megan”.

Za njih će test na stazi biti upriličen 17. februara u Valensiji, na autodromu Rikardo Tormo. Performanse pomenutih pet modela biće upoređene s jednim već homologiranim TCR automobilom – u dogledno vreme biće saopšteno i kojim.

Pobrojanih pet, kao i svi ostali TCR modeli (koji ne iziskuju novu homologaciju) biće podvrgnuti temeljnim statičkim proverama. Snaga motora, obrtni moment i pritisak turbine biće mereni u prvoj polovini februara u Italiji, na dinamometarskom stolu ORAL inženjeringa u blizini Modene.

Aerodinamički potisak i otpor vazduha biće određeni u Pininfarina vazdušnom tunelu 28. i 29. januara.

Inicijalni BoP primenjuje se od početka sezone svih šampionata i serija koje se podvrgavaju TCR tehničkom pravilniku. U nastavku godine će, kao i dosad, u zavisnosti od performansi prikazanih na stazama, biti vršene korekcije Balansa performansi preko sistema kompenzacionih težina i u skladu sa sportskim pravilnikom svakog pojedinačnog prvenstva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*