Mihelis: Lopes bio najbrži vozač Sitroena na Pol Rikaru

Norbert Mihelis, vozač Honde u Svetskom šampionatu turističkih automobila, prisustvovao je zajedničkom testu Honde i Sitroena na stazi Pol Rikar, a pošto nije imao vozačkih obaveza, vreme je iskoristio i da baci pogled i na glavnog konkurenta. Otud smo u prilici da doznamo kako Sitroenov strašni trio deluje gledan tuđim očima.

14_02_24_NZS1486„Znao sam da će Sitroen biti uticajan igrač u WTCC sezoni 2014, ali na osnovu viđenog na Pol Rikaru, moram priznati da sam ih malo i potcenio,“ piše Mihelis na svom blogu. „Recimo, Sebastijan Leb je na stazu doleteo privatnim avionom i tako je i otišao. To daje sliku Sitroenove stvarne moći. Mislim da nihov budžet ne može da se uporedi ni sa čim, oni su u WTCC-u potpuno nova liga.“ Ali, poručuje Mađar, to nipošto ne znači da se on i Honda unapred predaju.

Pošto su TC1 „sivik“ testirali Gabrijele Tarkvini i Tijago Monteiro, Norbertu je ostalo da se bavi posmatranjem i analizom telemetrije. Boravio je u garaži Honde, ali i na raznim mestima pokraj staze, što mu je dalo mogućnost da proceni performanse trojice fabričkih vozača Sitroena, Sebastijana Leba, Ivana Milera i Hosea Marije Lopesa. Počeo je od Sitroenovog reli superstara.

14_02_24_NZW3265„Prvog dana Leb i Lopes su izašli na stazu i često se dešavalo da Argentinac vodi i Francuzu gotovo pokazuje idealne putanje. Ovo je iznenađujuće, ali navodi na zaključak da devetostruki reli šampion još nije na nivou koji poseduju Lopes i Miler, barem u vožnji po suvoj stazi.“

Ipak, stvar je bila drugačija već narednog dana, kada je staza bila vlažna. „Leb je vozio sam, imao je priliku da malo improvizuje i bio je jednako brz kao njegove kolege. Sitroen je svoje vozače poslao na duže ture i njihova vremena razlikovala su se za samo nekoliko desetinki. Ako je Leb tako malo iza Ivana Milera, savršeno iskusnog u turing automobilima, to je već dobar posao. Koliko ozbiljno Leb prilazi svom poslu, samo je pitanje vremena kada će biti na istom nivou kao i druga dva vozača Sitroena,“ smatra Norbi.

14_02_24_NZW3296
Za Mihelisa, Hose Marija Lopes je favorit iz senke. „Prošle sezone bilo je teško proceniti njegove performanse na osnovu učešća samo na jednom trkačkom vikendu, i to njegovom domaćem, argentinskom. Ali, pomislio sam da mora da je odličan čim je pobedio i bio bolji od svih iskusnih BMW pilota. Na Pol Rikaru sam na osnovu postignutih vremena postao ubeđen u to, jer Lopes je bio najbrži vozač Sitroena.“

„Kada je on za volanom, deluje da savršeno kontroliše automobil i sama vožnja izgleda bez greške. Da sam došao u Francusku ne znajući ništa o Sitroenovim vozačima, i da sam bez predrasuda, na osnovu viđenog, morao da odaberem jednog, sigurno bih kazao da je Lopez najbolji od njih. Jedva čekam da vidim hoće li se i on pitati o ishodu šampionata, pošto se psihološki nalazi u zahvalnoj poziciji: nije ni pod kakvim pritiskom. Od Milera se očekuju rezultati, na Lebu su svetlosti reflektora, a Lopes mirno može da radi u pozadini,“ primetio je trkač Zenge motorsporta.

14_02_26b_NZS2163Puno zagonetniji Mihelisovom oku bio je Ivan Miler. „Nisam siguran da je na testu na Pol Rikaru Miler otvorio sve karte, niti da je vozio na svom maksimumu, za razliku od timskih kolega. Mislim da je on toliko iskusan da može da povede razvoj auta u pravom smeru čak i ako ne cedi poslednju stotinku iz njega. On nema potrebe da demonstrira snagu, zna da ne mora nikom ništa da dokazuje, već je osvajao šampionat i nije mu problem ako jednom ili dva puta nije najbrži u ekipi. Miler je bio neznatno sporiji od Lopesa, ali biće neverovatno iskustvo videti da li ta razlika u korist Argentinca može da potraje. U ovom sportu brzina je neophodan, ali ne i dovoljan uslov za uspeh, Francuz ima sposobnost prepoznavanja situacije i to mu može doneti pobedu,“ utvrdio je najpopularniji sportista Mađarske.

Norbijev stav o ostalim suparnicima Honde poznat je od ranije. On pronalazi ozbiljan hendikep u ovogodišnjem nastupu RML-ovih automobila, zato što ih voze timovi-klijenti, čiji vozači ne spadaju u pretendente na zvanje najboljeg: „RML je jedan od najkompetentnijih timova, njihov auto će bez sumnje ponovo biti moćan. Pošto će ga voziti timovi-klijenti, ne verujem da „ševrolet kruz“ na duge staze može da se bori za vrhunske pozicije u šampionatu, iako ima konkurentne pilote.“

Iako Lada u WTCC trkama nikad nije završila na poziciji boljoj od šeste, Mihelis rusku fabričku ekipu vidi kao potencijalno najprijatnije iznenađenje šampionata 2014: „Lada će imati najviše koristi od novih pravila. A s obzirom na činjenicu da u Tompsonu i Hafu ima dvojicu zaista vrsnih vozača, Lada će se u najmanju ruku boriti za mesta na pobedničkom postolju.“

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


8 + 14 =