Mihelis najbrži na otvaranju Makau vikenda, pratioci Miler i Verne

Photo Florent Gooden / DPPI

Vozač BRC “hjundaija” Norbert Mihelis izvezao je najbrži krug na treningu kojim je ovoren takmičarski vikend na pisti Makau Guja.

Mađar je zaustavio štopericu na 2:30.400 i tako je dva minuta pre isteka predviđenog vremena u svoju korist rešio daljinski duel sa Ivanom Milerom iz Lynk&Co Cijan rejsinga.

Ova dvojica su se nekoliko puta smenjivala u provizornom vođstvu: Norbi je čelo poretka zauzeo krugom 2:32.855, Miler je letvicu podigao na 2:32.252, što je Mihelis popravio za sekund i po (2:30.817). Devet minuta pre karirane zastave Francuz je izvezao 2:30.599, a Hjundaijev as je stavio tačku na dvoboj zabeleživši već pomenutih 2:30.400.

Praktično podjednako živo i neizvesno bilo je i na nižim pozicijama. Konačno treće mesto pripalo je Žan-Karlu Verneu u Leopardovom “audiju” (+0.139), četvrti je bio “Kralj Makaua” Rob Haf u SLR “folksvagenu” (+0.434), a peti Milerov sestrić Jan Erlaher u Cijanovom “lynk&co03” (+0.600).

Šesti je bio turing veteran Tom Koronel u najbolje rangiranoj “kupri” (+0.668), sedmi Cijanov Endi Priol (+0.905), koji se u Makauu nije trkao devet godina, a osmi BRC “hjundai” vozač Niki Katsburg (+0.968).

U isti sekund sa Mihelisom stao je i devetoplasirani Makau debitant Mikel Askona s PWR “kuprom” (+0.975), poredak prvih deset zaključio je Mehdi Benani u drugom SLR “golfu” (+1.034).

Predendent na ovogodišnju titulu Ted Bjerk rangiran je kao dvanaesti, mesto ispred Makau povratnika Roberta Dalgrena.

Tijago Monteiro je “hondu” dovezao do 14. pozicije i bio je najuspešniji pilot japanske marke, je su Nestor Đirolami, Esteban Gerijeri i Atila Taši u krajnjem ishodu završili na mestima 19, 23 i 24.

Mulzanovi puleni Kevin Čekon i Ma Ćinghua poređali su se na pozicijama 15 i 16, ispred sedamnaestoplasiranog Gordona Šedena.

Makau debitant je i Luka Engstler, kome je u prvom izlasku na najkomplikovaniju uličnu pistu na svetu pošlo za rukom da postigne 21. vreme.

WTCR šampiona Gabrijelea Tarkvinija nalazimo tek na 26. poziciji, kao poslednjeg među celosezonskim takmičarima. Za to postoji razlog: već u 12. minutu Italijan je polupao BRC “hjundai” na krivini kod policijske stanice, blokiravši prolaz Dalgrenu. To je bio uzrok jedinog prekida treninga, a pauza je trajala samo šest minuta.

Incidenata je bilo još, ali ne dramatičnih kako smo u Makauu navikli. Vajldkard trkač Artur Lo je “sivikom” očešao zid kod Lisabon hotela, što osim krhotina na pisti nije proizvelo značajnije efekte.

Još jedan vajldkard Džejms Tang slupao je “sivik” u završnim sekundama, ali sesija ipak nije prekidana i drugi put. Karirana zastava je već bila istaknuta u vreme kada je Atila Taši kod policijske stanice dotakao zid prednjim delom svoje “honde”, pa njegov zaglavljeni auto nije previše uticao na ostale kolege.

Drugi trening WTCR runde u Makauu startuje danas u 6:40 po srednjoevropskom vremenu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four × 2 =